Rīta Panorāma

Intervija ar Sāru Kouliju, Lielbritānijas vēstnieci Latvijā

Rīta Panorāma

Intervija ar Andreju Elksniņu

Intervija ar Sandiju Semjonovu

Dokumentālā filma par «Prāta vētru» - stāsts par identitātes meklējumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

29.oktobrī pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Prāta vētra: starp krastiem", kuras sižets seko līdzi leģendārās Jelgavas grupas "Prāta vētra" attīstībai Latvijas un pasaules vēstures notikumu kontekstā. Filmā, kas tapusi divu gadu laikā, būs redzami unikāli kadri no grupas privātajiem, kā arī televīzijas arhīviem.

""Prāta vētra" laikam ir tā grupa, ko Latvijā zina, ja ne visi, tad gandrīz visi. Tas bija liels izaicinājums, lai to visu saliktu kopā. Izskatījām simtiem stundu video arhīva, arī to, kas bijis šeit, Latvijas Televīzijā, privāto arhīvu," intervijā "Rīta Panorāmai" stāsta viens no filmas veidotājiem, žurnālists Sandijs Semjonovs.

Viņš norāda - publika ir radusi redzēt dzīvespriecīgus čaļus, kuri intervijās dzen jokus, bet filmas veidotājiem bija cits mērķis: "Mēs vēlējāmies saprast, kas īsti ir ar šiem čaļiem - kas īsti ir viņu sirdīs, galvās, kādas ir tās personības, kā var izveidoties tāda ķīmija, ka 25 gadus spēlē kopā, kas ir tā veiksmes formula," norāda Semjonovs.

Viņš atzīst - ir lietas, par kurām grupas darbības kontekstā var diskutēt: "Par to pašu Krieviju. Mēs braucām līdzi uz Krieviju un runājām ar grupu par to visu. Arī Mumiņa nāvi, par krīzi grupā. Cik sapratu, vienu brīdi bija tāda situācija, kad Renārs jau gandrīz bija prom no grupas."

Jautāts, cik atklāti sarunās bija "Prāta vētras" dalībnieki, Sandis Semjonovs norāda: "Diezgan atklāti. Šoreiz mēs izvēlējāmies runāt ar katru pa vienam, nevis kopā, jo tad uzreiz ir "ha ha, te mēs esam". Gājām cauri visam, viņi mums pilnībā uzticējās. Esam darījuši visu to labāko, visam vajadzētu izdoties."

Sandijs Semjonovs atklāj, ka kāda no epizodēm filmēta arī "Rīta Panorāmas" studijā, kur grupa satika un aprunājās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu. Sarunā premjere atsauca atmiņā vakaru, kad "Prāta vētra" piedalījās "Eirovīzijā", kā arī atklāja, ka tai laikā bijusi Briselē un pēc grupas priekšnesuma steigusi balsot. Tiesa - minētā epizode filmā tomēr netika iekļauta.

Arī Sandijs Semjonovs izceļ "Prāta vētras" dalību "Eirovīzijā", kas bijis viens no grupas spilgtākajiem kāpumiem - arī tas ir atspoguļots filmā: "Filmas nosaukums "Starp krastiem" - tas ir tas meklējums, viņu meklējums. Viņi mēģina iekarot Rietumus, tomēr viņus vairāk mīl Austrumos. Tas ir stāsts par identitāti, par grupas meklējumiem, uz kurieni tad ejam un kur esam šobrīd."

Kā vēstīts, dokumentālās filmas "Prāta vētra: starp krastiem" pirmizrāde notiks 29.oktobrī plkst. 19 kinoteātrī "Kino Citadele". Savukārt no No 30. oktobra filma būs skatāma kinoteātros Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Liepājā, Cēsīs, Siguldā, Daugavpilī, Rēzeknē un vēlāk arī citās pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti