Divi sieviešu kinostāsti no Latīņamerikas kinoteātrī «Kino Bize»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kinoteātrī “Kino Bize” (Elizabetes iela 37, Rīga) sestdien, 31. martā, plkst. 18.00 notiks kino dubultseanss. Kā informēja "Kino Bize" pārstāvji, kinomīļi varēs noskatīties austriešu-argentīniešu režisora Lukasa Valentas Rinera sociālo satīru “Tikumīga sieviete” (A Decent Woman, 2016) un čīliešu kino autora Sebastiana Lelio dramēdiju “Fantastiskā sieviete” (Fantastic Woman, 2017), kas ieguvusi Amerikas Kino akadēmijas balvu “Oskars” kā labākā ārzemju filma un Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā “Sudraba lāci” par labāko scenāriju.

Dubultseansu plkst. 18.00 iesāks Rinera absurda tradīcijā veidotā satīra “Tikumīga sieviete”, kuras centrā ir Belēna, kas strādā par mājkalpotāju ekskluzīvā un noslēgtā dzīvojamo māju rajonā Buenosairesas apkaimē. Otrpus šai buržuāziskajai sabiedrībai atrodas nūdistu-svingeru komūna, kurai sieviete drīz vien pievienojas. Belēna sāk dubultdzīvi – pusi dienas viņa uzkopj tenisa kortus un cep mafinus, bet otru – apmeklē tantras nodarbības un iepazīst savu ķermeni.

Ieskats filmā “Tikumīga sieviete”:

 

Savukārt plkst. 20.00 dubultseanss tiks turpināts ar “oskaroto” drāmu ar komēdijas elementiem – filmu “Fantastiskā sieviete”, kas seko dzimuma maiņu veikušajai Marinai, kura pēc mīļotā vīrieša Orlando nāves cīnās ar zaudējuma sāpēm un sabiedrības nosodījumu.

Ieskats filmā “Fantastiskā sieviete”:

Filmas tiks izrādītas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Plašāka informācija par filmām pieejama kinobize.lv un kinoteātra sociālajos tīklos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti