Divas «Zelta globusam» nominētās filmas varēs noskatīties tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kamēr Amerikā prominences gatavojas ceremonijai un balvām un "Zelta globuss" izvirzītie kinematogrāfi gatavo situācijai atbilstošas pateicības runas, "Golden Globe Weekend" ietvaros, divas nedēļas nogales "Splendid Palace" piedāvās īpašus seansus divām "Zelta globusam" nominētām filmām, kas šogad izpelnījušās daudz uzslavu no profesionāļiem, kritiķiem un festivālu skatēs guvušas publikas atsaucību, ziņoja "Splendid Palace" pārstāvji.

No 26. līdz 28. februārim un no 5. līdz 7.martam "pirms-pirmizrāžu" tiešsaistes seansos būs iespējams vērot Tomasa Vinterberga flmu "Vēl pa mēriņam" ("Another Round") un Floriana Zellera dramēdija "Tēvs" ("The Father").

"60 gadus ilgajā kino karjerā jau 6. reizi aktieris Sers Entonijs Hopkins (Anthony Hopkins) izvirzīts prestižajai balvai, šoreiz par galveno lomu dramēdijā "Tēvs". Filma ir skaudrs stāsts, ko caurvij humors par pašcieņas pilnu novecošanu. Filma "Tēvs" ir franču dramaturga un scenārista Floriana Zellera debija kino režijā. Filmas pamatā ir tāda paša nosaukuma Floriana Zellera luga, kas uz teātru skatuvēm iestudēta daudzviet pasaulē, tostarp Latvijā. Filma izvirzīta Zelta globusam kā gada labākā filma, labākais scenārijs un nominācijai par otrā plāna aktrises darbu izvirzīta aktrise Olīvija Kolmane (Olivia Colman)," informēja kinoteātra pārstāvji.

Organizatori norādīja: "Ļoti lielas izredzes savu trešo "Zelta Globusu" saņemt kategorijā labākā ārzemju filmu ir dāņu režisoram Tomasam Vinterbergam par filmu "Vēl pa mēriņam". Režisors iepriekš bijis nominēts šai balvai jau divas reizes par savām filmām "Svinības" ("Festen") un "Medības" ("Hunt"). Tomasa Vinterberga filma "Vēl pa mēriņam" šogad jau saņēmusi balvu birumu Eiropas Kino akadēmijas ceremonijā, pagājušā gada rudenī tikusi godināta kā 2020.gada labākā filma, par gada aktieri pasludinot Madu Mikelsenu (Mad Mikkelsen). Tā ir skumja komēdija par četriem draugiem, kuri eksperimentē ar alkohola daudzumu asinīs un tam atbilstošu laimes izjūtu. Filma saņēmusi jau 32 dažādus, starptautiskus apbalvojumus un šogad tai prognozē arī Amerikas kinoakadēmijas "Oskaru"."

"Zelta globuss" laureāti tiks paziņoti 28.februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti