Kultūras rondo

Latvijas Nacionālā baleta projekti pandēmijas laikā un nākotnes ieceres

Kultūras rondo

Latvijas kopražojuma filma "Dabiskā gaismā" iekļauta Berlināles galvenajā konkursā

Dīvāna kinozāle: Filmas iesaka blogeris Sergejs Timoņins un speciāliste Agnese Logina

Dīvāna kinozāle: Filmas iesaka kino eksperti Sergejs Timoņins un Agnese Logina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Melnbalts mīlasstāsts divu aktieru sniegumā un dziļa psiholoģiska trauma, kuru izdziedēt var tikai laiks. Šādus kino ieteikumus Latvijas Radio raidījuma "Kultūras Rondo" ciklā "Dīvāna kinozāle” piedāvā uzaicinātie eksperti – kinoblogeris Sergejs Timoņins un Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja speciāliste Agnese Logina.

Sergeja Timoņina ieteikumi

Kinoblogeris, apvienības "Kinokults" izveidotājs un aktīvists Sergejs Timoņins pandēmijas laiku aizvada prātojot, kad varētu notikt skatītāju atgriešanās kinozālē. Viņaprāt, cilvēki ir pieraduši pie attālinātās kino pieredzes, tomēr brīdī, kad zāles būs atkal atvērtas apmeklētājiem, mēs varētu sagaidīt jaunus apmeklējuma rekordus. Kamēr šādu brīdi vēl ir jāpagaida, Sergejs Timoņins dalās ar saviem spilgtākajiem iespaidiem, atrodoties “Dīvāna kinozālē”.

No platformas “Netflix” repertuāra Timoņins iesaka noskatīties teju pirms nedēļas iznākušo Sema Levinsona filmu “Malkolms un Marija” (“Malcolm & Marie”). Galvenajās lomās (reizē arī vienīgajās) šobrīd ļoti aktuālie aktieri  Zendaja un Džons Deivids Vašingtons. 

Sergejs Timoņins aicina iepazīt arī platformu “HBO” un “Apple TV” saturu. Tieši “Apple TV” skatāma Sofijas Kopolas jaunākā filma “On the Rocks”.

Kā arī komēdijseriāls “Teds Lasso” (“Ted Lasso”), ko Timoņins sauc par vienu no pagājušā gada vislabākajiem komēdijseriāliem. 

Turpat iespējams noskatīties Toma Mūra un Rosa Stjuarta animācijas filmu “Wolfwalkers”, kas visdrīzāk būs viena no favorītēm “Oskaru” animācijas filmu kategorijā. 

Agneses Loginas ieteikumi

Ar savu “Dīvāna kinozāles” repertuāru iepazīstina ilggadēja kino apskatniece un Rīgas Kino muzeja speciāliste Agnese Logina. Vispirms viņa dalās pārdomās par to, kā pandēmijas laiks ietekmējis kino skatīšanās pieredzi: “Pēdējais gads, ko mēs esam pavadījuši tādā trauksmē un jaunā realitātē, sāk mūs visus ietekmēt. [..] Kad skatos filmas un tur cilvēki staigā pa ielām, piedalās burziņos, tiekas bāros, ir tādas ilgas un pārdomas par laiku, kas bijis iepriekš."

Agnesei Loginai vēl joprojām siltā atmiņā palikusi Lienes Lindes un Armanda Zača filma “Klātbūtne”, kas atklāj, kā ģimenes gaida bērniņa ienākšu pasaulē. Filma skatāma platformā “Vimeo”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 Tikpat atmiņā paliekoša arī Alises Zariņas īsfilma “Divas strīpiņas”. Filma "Klātbūtne" un "Divas svītriņas" tika apbalvotas pagājušā gada "Lielā Kristapa" ceremonijā. 

Šobrīd Logina īpaši pievēršas kino balvu sezonai, proti, filmām, kas tiek nominētas. Viena no pēdējām, ko viņa redzējusi, ir filma "Sievietes atlūzas" (“Pieces of a Woman”). Aktrise Vanesa Kērbija atveido filmas galveno varoni, kura mājdzemdībās zaudē bērnu. Pēc traģēdijas viņa un pārējā ģimene cenšas pārvarēt traumu un dzīvot tālāk. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti