Digitāli pieejama plaša foto un video kolekcija par Daugavpils vēsturisko apbūvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Valsts kinofotofonudokumentu arhīva audiovizuālo, foto un skaņas dokumentu digitālajā krātuvē “Redzi, dzirdi Latviju!” izveidota jauna kolekcija “Daugavpils vēsturiskā apbūve”. Tajā apkopotas fotogrāfijas un kinožurnālu materiāli, kas atspoguļo pilsētas 20. gadsimta arhitektūru.

Kolekcijā “Daugavpils vēsturiskā apbūve” apkopoti 20. gadsimta foto dokumenti, kuros redzamas pussabrukušas un laika gaitā cietušas ēkas Daugavpilī, kā arī kinožurnāli, kuros redzama Daugavpils Vienības nama būvniecība, atklāšana un vecā tirgus apbūve pirms nojaukšanas.

Anita Trušele: Par foto un video kolekciju par Daugavpils vēsturisko apbūvi
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Latvijas Valsts kinofotofonudokumentu arhīva pārstāve Anita Trušele stāstīja, ka  kolekcija “ietver foto dokumentus no viena konkrēta albuma. Pēc mūsu domām, tas ir tapis sakarā ar to, ka 1935.gadā Daugavpils pilsētas valdē izveidoja nekustamo mantu novērtēšanas un sagruvušo ēku nojaukšanas komisiju, kuras uzdevums bija apsekot Daugavpils pussabrukušās un bojātās ēkas, lai izplānotu pilsētas labiekārtošanas darbus”.

“Tādu unikālu materiālu par norisēm Latvijas vēsturē mūsu arhīvā ir daudz. Un kopš 2016.gada mēs pakāpeniski tos publicējam vietnē redzidzirdilatviju.lv, kurā jūs varat apskatīt tūkstošiem informatīvi bagātu kino žurnālu, izcilu režisoru filmu un sava laika liecības iemūžinātas fotogrāfijās un skaņu ierakstos,” stāstīja Trušele.

Vietnē redzidzirdilatviju.lv pieejami plaši vēsturiski materiāli par dažādām vietām visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti