Demonstrēs skolēnu un studentu kopīgi veidotas īsfilmas par tradīcijām ģimenēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27. martā plkst. 13 kinoteātrī “Splendid Palace” notiks Latvijas Kultūras akadēmijas organizētā Latvijas Kultūras kanona konkursa vidusskolēniem 2014–2015 „Kultūras tradīcijas ģimenē” fināla apbalvošanas ceremonija.

Pirmo reizi tiks demonstrētas vidusskolēnu un Latvijas Kultūras akadēmijas studentu veidotas īsfilmas par piecām atšķirīgām, interesantām un spēcīgām Latvijas ģimenēm, kas vairākās paaudzēs kopj dzimtai nozīmīgas tradīcijas. Pasākumu vadīs Jānis Skutelis.

Idejas pārtapšanu filmā vidusskolēni īstenoja ciešā sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura un maģistra programmu studentiem – režisoriem, operatoriem un producentiem, kā arī akadēmijas pasniedzējiem.

Kuldīgas Centra vidusskolas jaunieši ir veidojuši stāstu par „Sudraba piņģerotu”, ar kura palīdzību Mediņu ģimenes sievietes spēj radīt brīnumu lietas, veidojot daudzveidīgus rakstus dažādākajās rokdarbu tehnikās. Jelgavā atrastas, bet patiesībā katrā Latvijas malā dzirdamas, ir Vaivodu ģimenes ucināmās dziesmas. Ucināmā dziesma, kā slepens kods, ir noglabāta visos ģimenes pārstāvjos un par sevi atgādina tad, kad tā nepieciešama nākamajam dzimtas pārstāvim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti