Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Latvijas Nacionālā baleta simtgades sviedri un skatuves spozme

Piedzīvojumu filma "Ziemassvētki džungļos"

Decembra sākumā uz lielajiem ekrāniem nonāks ģimenes filma «Ziemassvētki džungļos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Līdz piedzīvojumu filmas visai ģimenei "Ziemassvētki džungļos" pirmizrādei atlikusi mazāk kā nedēļa – īpašais atklāšanas pasākums ar aktieru un veidotāju komandas piedalīšanos notiks jau 1. decembrī, un no nākamās dienas filma būs skatāma visā Latvijā, informēja filmas pārstāvji.

Decembra pirmajā dienā īpašajā "Ziemassvētki džungļos" pirmizrādē skatītājiem būs iespēja kopā ar veidotāju komandu pirmajiem noskatīties filmu uz lielā ekrāna un satikt gan jaunās aktrises Rebeku un Elizabeti, gan Ingu Alsiņu-Lasmani un radio un TV personību Māri Olti, kuram šī ir pirmā kino loma. Pasākums notiks "Kino Citadele".

Filma "Ziemassvētki džungļos" gandrīz pilnībā nofilmēta ārpus Latvijas. Filmas komanda un aktieri turpat divus mēnešus pavadīja otrā pasaules malā – Indonēzijā, kopā ar vietējiem aktieriem un filmēšanas palīgiem strādājot pie tās veidošanas.  

"Ziemassvētki džungļos" stāsta par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Paula ilgojas pēc Ziemassvētkiem, taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku šamanis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits!

Piedzīvojumu filma visai ģimenei "Ziemassvētki džungļos" uz kino ekrāniem visā Latvijā būs skatāma no 2. decembra, dažādās Latvijas pilsētās plānoti arī īpašie seansi ar aktieru un filmas veidotāju piedalīšanos.

Pirmizrādi gaidot, šonedēļ pie klausītājiem jau nonākusi filmas tituldziesma Ziemassvētku noskaņās "Viss, ko es šodien vēlos", ko iedziedājuši Aija Andrejeva un Intars Busulis.

Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, filmas režisors – Jāks Kilmi, scenārija autore – Lote Eglīte, operators – Aigars Sērmukšs, līdzproducents – Dominiks Jermakovičs. "Ziemassvētki džungļos" tapusi "Studijā Lokomotīve", sadarbībā ar Igaunijas "Stellar Films", Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra finansiālu atbalstu. Filmas izplatītājs ir ACME film.

Latvijas filmu rudens maratons

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti