Dāvja Sīmaņa filmai «Escaping Riga» televīzijas pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Režisora Dāvja Sīmaņa filma “Escaping Riga”, kas tapusi filmu studijā “Mistrus Media”, 10.jūnijā plkst. 19.05 piedzīvos televīzijas pirmizrādi LTV1.

“Escaping Riga” jau tikusi demonstrēta Lībekā notiekošajā Baltijas jūras valstu filmu festivālā, Tallinas "Black Nights" filmu festivālā un Minskas Starptautiskajā filmu festivālā “Listapad”. Filma izrādīta arī Polijā, kur savu kinematogrāfisko kvalitāšu dēļ to rādīja starptautiskajā kinematogrāfijas festivālā “Camerimage”. Filma piedalījusies arī Starptautiskajā Irānas dokumentālo filmu festivālā “Cinema Vérité”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Escaping Riga" trailer from Mistrus Media on Vimeo.

2014. gada nogalē filma “Escaping Riga” piedzīvoja starptautisko pirmizrādi Amsterdamā pasaules lielākajā un nozīmīgākajā dokumentālo  filmu festivālā IDFA un Kopenhāgenas starptautiskajā dokumentālo  filmu festivālā CPH:DOX. Gada laikā “Escaping Riga” izrādīta daudzos festivālos Eiropā un pasaulē.  2015. gadā Starptautiskajā vēsturisko dokumentālo filmu festivālā, kas notika Kijevā, filma ieguva "Grand Prix". 2014. gada nogalē par filmu rakstīja arī “The Holywood reporter”, minot, ka ““Escaping Riga” sniedz patiesu baudījumu kino vēstures cienītājiem”.

Režisora Dāvja Sīmaņa filma “Escaping Riga” ir dokumentālos notikumos balstīts stāsts par divām izcilām 20. gadsimta personībām – kinorežisoru Sergeju Eizenšteinu un filosofu Jesaju Berlinu – kas abi dzimuši un bērnību pavadījuši Rīgā. Izsekojot abu varoņu dzīves gaitām uz 20.gadsimta pirmās puses dramatisko notikumu fona, filma stāsta, kā viens no viņiem kļūst par izcilāko savas paaudzes kinorežisoru totalitārajā Padomju Savienībā, bet otrs par izcilāko savas paaudzes domātāju liberālajā Lielbritānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti