Dāvis Sīmanis apstiprināts par mācībspēku prestižā Somijas mākslu augstskolā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latviešu filmu režisors Dāvis Sīmanis ir kļuvis par prestižās Alto Universitātes asociēto profesoru Somijā. Kā atzīst režisors, uz profesora vietu konkurss ir bijis ļoti sīvs, kurā piedalījās daudzi spēcīgi kandidāti.

Režisors un mākslas zinātņu doktors Sīmanis no septembra sāks darbu Alto Mākslas, dizaina un arhitektūras universitātes Filmu, TV un scenogrāfijas departamentā.

Līgums ar Sīmani tiek slēgts uz pieciem gadiem.

Kā norāda universitātes dekāne, Sīmanis nāk no Latvijas ar nozīmīgu pieredzi gan kino veidošanā, gan augstākajā izglītībā. Pašreiz Sīmanis ir Kultūras akadēmijas asociētais profesors.

Nākamgad Sīmanis plāno uzsākt filmēšanu pilmetrāžas spēlfilmai "Puika ar suni", kas stāstīs par Žana Lipkes dzīvi un ebreju glābšanu Otrā pasaules kara laikā. Sīmanis uzsver, ka jaunā darba vieta filmas tapšanai netraucēs.

"Alto Universitāte bija vairākkārt aicinājusi mani lasīt lekcijas un vadīt radošās darbnīcas, un tad, kad parādījās iespēja pretendēt uz profesora vietu filmu režijā, likās loģisks solis piedalīties šajā konkursā un savā ziņā negaidītā kārtā arī uzvarēt. Bet jebkurā gadījumā es turpināšu strādāt ar studentiem šeit. Man ir ļoti svarīgi Latvijas studenti un viņu iespējamā izaugsme, un es domāju, tur būs tāds sinerģijas modelis. Tas var savā ziņā veicināt sadarbību starp Alto Universitāti un Latvijas Kultūras akadēmiju, tas nozīmē arī kaut kādas savstarpēji vienotas studentu radošās darbnīcas vai arī kāda cita veida sadarbība var notikt. Darbību Kultūras akadēmijā es noteikti netaisos pārtraukt," par karjeras turpināšanu Alto Universitātē stāsta režisors Dāvis Sīmanis.

Filmas režisors Dāvis Sīmanis veidojis vairākas starptautiski novērtētas dokumentālās filmas: "Pasaules skaņa" (2010), "Escaping Riga" (2014) un "Valkyrie Limited" (2009). 2016.gada janvārī pirmizrādi piedzīvoja Dāvja Sīmaņa pirmā pilnmetrāžas spēlfilma "Pelnu sanatorija". Sīmanis arī pazīstams kā kino teorētiķis, mākslas zinātņu doktors un docents Latvijas Kultūras akadēmijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti