Daugavpilī top pirmais seriāls latgaliešu valodā «Fati»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Daugavpilī noslēdzies filmēšanas process pirmajam seriālam latgaliešu valodā. Tas būs četru sēriju seriāls, komēdija ar krimināliem elementiem "Fati". Seriāls pie skatītājiem nonāks jau šī gada novembrī.

Daugavpilī top pirmais seriāls latgaliešu valodā «Fati»
00:00 / 05:12
Lejuplādēt

Spraigi, ar draudiem, kliedzieniem, šāvieniem un kritieniem rit pēdējo kadru filmēšana seriālam "Fati". Tas būs pasaulē pirmais seriāls latgaliešu valodā. Filmēšana notiek nomaļā Daugavpils pierobežas meža karjerā, seriālā tas būs dzīvē neeksistējošs Upenieku pagasts. Tieši te sastopu ar pistolēm bruņojušos abus seriāla galveno lomu – skolotāju – atveidotājus, Daugavpils teātra aktierus Māri Korsieti un Ritvaru Gailumu.

Latgales mūziķis, vēsturnieks, raidījumu veidotājs Arnis Slobožaņins ir šī seriāla tēmas idejas autors, viss seriālā esot balstīts uz patiesiem notikumiem. Dzīvība filmēšanas procesā bez finansēm nerodas, seriālam ir savs budžets, stāsta Slobožaņins.

Filmēšanas procesu vada seriāla režisors, Daugavpils teātra aktieris Vadims Bogdanovs. Filmēšanā iesaistīti aktieri ne tikai no Daugavpils. Šobrīd ar ieroci laukumā, pielabojot detaļas kostīmā, darbojas kolorītais aktieris Jurijs Djakonovs. Pieticīgāk savu izgājienu laukumā gaida aktrise Liene Šmukste, kuras dzimtā puse ir Līvāni un kura neviltoti priecīga par piedalīšanos šajā seriālā.

Seriālam latgaliešu valodā ar nosaukumu "Fati" būs četras sērijas, pēc filmēšanas sāksies smagākais – montāžas darbs, un visdrīzāk pie skatītājiem seriāls televīzijas ekrānos nonāks novembra svētku nedēļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti