Daugavpilī atklās amerikāņu fotogrāfa Gordona F. Sandera izstādi «Mana Amerika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 3. līdz 30. martam ASV Informācijas centrā Latgales Centrālajā bibliotēkā Daugavpilī būs apskatāma amerikāņu fotogrāfa un rakstnieka Gordona F. Sandera retrospektīva fotoizstāde “Mana Amerika” (“My America”), kas atspoguļo Amerikas kultūru un ikdienas dzīvi, medijus informē ASV vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Izstādi veido divdesmit fotogrāfijas, kas atspoguļo Sandera personīgo redzējumu par Ameriku, sākot ar viņa dzimto pilsētu Ņujorku, Kornela universitāti, kur viņš mācījās, un līdz pat Kalifornijai un Nevadai, kur viņš strādāja ASV Nacionālo parku dienestā savas fotogrāfa karjeras sākumā. 

Savas darbības laikā G. Sanders ir veidojis desmitiem izstāžu ASV, Apvienotajā Karalistē un Somijā, ieskaitot viņa pirmo izstādi “Mana Amerika”, kas bija apskatāma prestižajā Helsinku Pilsētas mākslas muzejā 1998. gadā.

Laikā, kad Sanders strādāja kā fotožurnālists, viņa darbi tika publicēti tādos izdevumos kā “The New York Times”, “Financial Times” un citur. Pašlaik Sanders strādā pie ilustrētiem memuāriem, kas būs veltīti viņa pieredzei Latvijā, kur viņš dzīvo kopš 2017. gada.

Izstāde Daugavpilī būs apskatāma bez maksas. Izstādes atklāšanā 3. martā piedalīsies pats fotogrāfs un arī ASV vēstniecības preses atašeja Šanona Ričija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti