Daudzviet Latvijā norisināsies dokumentālo filmu mēnesis «Ar domu par labāku pasauli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Eiropas gada attīstībai 2015" laikā vairāk nekā 30 vietās Latvijā tiks demonstrētas dokumentālās filmas "Ar domu par labāku pasauli" un "Senegāla. Džamagenas stāsts", kas vēsta par ekonomisko, ekoloģisko un sociālo situāciju jaunattīstības valstīs.

Filmu mēneša laikā biedrība "Homo ecos:" sadarbībā ar partneriem reģionos meklēs atbildes uz jautājumu, kā katrs no mums var sniegt palīdzību trūcīgām un mazāk attīstītām valstīm, veicinot ilgtermiņa sociālo, ekoloģisko un ekonomisko attīstību tādā veidā samazinot nabadzību, nodrošinot drošību un mieru pasaulē.

Šobrīd Latvija ir viena no 50 visattīstītākajām pasaules valstīm. Eiropas Savienība un tās dalībvalstis ir lielākie attīstības finansētāji pasaulē. Latvieši veiksmīgi dalās ar zināšanām un pieredzi, lai veicinātu demokrātiju, sociālo un ekonomisko attīstību, sieviešu tiesības. Kā norāda biedrības "Homo ecos:" pārstāvji, attīstības sadarbība ir ne tikai solidaritāte un palīdzības sniegšana, bet arī stāsts par to, "kā mēs dzīvojam". Katrs cilvēks, katra organizācija un institūcija ir saistīta ar globāliem procesiem un ir atbildīga par savas rīcības ietekmi uz mūsu kopējo, ilgtspējīgo nākotni.

Filmu seansā rādīs divas dokumentālās filmas. Sandija Semjonova filmā "Ar domu par labāku pasauli" tiek skaidrots, ko nozīmē attīstības sadarbība, kāda ir Latvijas loma tajā, kā arī ar piemēriem atspoguļota palīdzība Gvatemalai, Ukrainai un citām valstīm.  Filma mudina domāt, ko katrs no mums var darīt, lai izlīdzinātu pasaules attīstību. Filmā ar savu pieredzi dalās bijušais Eiropas Savienības komisārs Andris Piebalgs, kā arī vairāku nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Kārļa Lesiņa filma "Senegāla. Džamagenas stāsts" ir vēstījums par Āfrikas valsti Senegālu, kas tiek uzskatīta par vienu no attīstītākajām un stabilākajām vietām reģionā. Filma atspoguļo Rietumāfrikas cilvēku ikdienu caur skolotāju, zvejnieku un pat šamaņu stāstiem.

Pēc filmu noskatīšanās notiks tikšanās ar žurnālistiem, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un aktīvistiem, kam rūp situācija citās pasaules valstīs un Latvijā.

Dokumentālo filmu mēnesis norisināsies oktobrī un novembrī vairāk nekā 30 Latvijas vietās jauniešu centros, kultūras namos, skolās. Plašāka informācija atrodama biedrības "Homo ecos:" mājaslapā. Visi kino seansi ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti