Kultūras ziņas

Karnevāla nakts Mākslas akadēmijā

Kultūras ziņas

Krievijā aizliegtā pretkara māksla Rīgā

Sapņojot par Berlīnes lāci

Daira Āboliņa par latviešiem Berlinālē: Pļavu ziedu pušķītis rožu dobē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Berlinālē, kā mēdz saukt Berlīnes starptautisko kinofestivālu, satiekas kino profesionāļi no 128 valstīm, kopumā 33 tūkstoši cilvēku. Latvijas kino informācijas stendā šogad interesentu netrūcis gan par pabeigtām, gan tikko uzsāktām filmām. Un, pat ja bariņš latviešu joprojām izskatās vien pēc pļavu ziedu saišķīša rožu dobē, tomēr mūsu filma šogad saviļņojusi Berlīni.

 “Šogad konkursa programmā nav nevienas vācu filmas, bet tā ir milzīga kino industrija, kurā tiek ieguldīti simtiem miljoni eiro, bet no trijām latviešu filmām, kas šogad piedzīvo pirmizrādi, viena ir šeit, Berlinālē,” saka Latvijas Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Režisora Renāra Vimbas filma “Es esmu šeit” lika cilvēku pūļiem drūzmēties pirms filmas, lai iekļūtu zālē. Stāsts par bez vecākiem palikušas septiņpadsmit gadus vecas meitenes un viņas mazākā brāļa izdzīvošanu Latvijas nomalē ir skaudrs, bet emocionāli piesātināts.

Renāra Vimbas filma, kas producēta studijā “Tasse film”, ir debitantu filma daudzās nozīmēs – režisoram, jaunajiem aktieriem, un Berlīnes pirmizrādes rituāli raisīja satraukumu, bet patīkamu. Elīna Vaska atklāj, ka jūtas laimīga, bet režisors Renārs Vimba – gandarījumu, ka ir saprasts.

Līdzās latviešu emocijām virmo arī Berlīnes galvenā konkursa kaislības, žūrijas priekšsēdētājai Merilai Strīpai jāskatās ne tikai filmas, bet arī jāsatiekas ar jaunajiem talantiem, un starp viņiem šogad laimīgi iekļuvusi latviešu aktrise Laima Balode.

Cerot uz Merilas Strīpas sirdsgudro lēmumu, festivāla laureāti tiks nosaukti 20. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti