Pusdiena

Pusdiena 28.02.2016

Pusdiena

Pusdiena 29.02.2016

Kinokritiķe Daira Āboliņa par Oskaru balvu sadalījumu: Holivuda nezina, kur tā pati iet

Daira Āboliņa: «Oskaru» sadalījums liecina par zināmu krīzi Holivudā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šīgada ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu sadalījums ir kompromisa lēmums, kas apliecina tikai to, ka Holivuda, visticamāk, atrodas zināmā krīzes situācijā, un saprot, ka ar efektiem vairs dabūt publiku zālē iekšā nevar, uzskata kino kritiķe Daira Āboliņa.

Jau vēstīts, ka "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā aktieris Leonardo Di Kaprio saņēma balvu kā labākais aktieris par galveno lomu episkā izdzīvošanas filma "The Revenant" ("Cilvēks, kurš izdzīvoja"). Savukārt par aizvadītā gada labāko filmu atzīta žurnālistikas drāma "Spotlight" ("Uzmanības centrā").

"Domāju, ka šis "Oskaru" sadalījums liecina par to, ka Holivuda šaubās par to, kur tā iet, jo, protams, tas būtu visgarlaicīgākais "Oskaru" rīts, ja visas balvas būtu saņēmusi Injaritu filma "Cilvēks, kurš izdzīvoja", bet tas tad būtu apliecinājums tam, ka Holivudai patīk klasiskais kino un ka Holivuda balso par pamatvērtībām," skaidro kino eksperte Daira Āboliņa.

"Filmas "Spotlight" uzvara liecina par to, ka Amerika rūpējas par savu sociālo seju. Balvu sadalījums ir kompromisa lēmums, kas apliecina tikai to, ka Holivuda, visticamāk, atrodas zināmā krīzes situācijā, un saprot, ka ar efektiem vairs dabūt publiku zālē iekšā nevar. No klasiska stāstījuma viņi mazliet baidās. Pasaule ir traka. Pasaule ir slima, un tāpēc viņiem ir vajadzīgs šis sociālais apliecinājums, ka kino zina par šīm delikātajām tēmām, ar kurām mākslai ir jānodarbojas," norāda Daira Āboliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti