Daira Āboliņa: Kannu kinofestivālam jau atklāšanā nostalģiska nots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

68. Kannu kinofestivāla jau atklāšanas dienā piemīt neliela nostalģiska nots, telefonintervijā no Kannām saka kino eksperte Daira Āboliņa.

Daira Āboliņa skaidro, ka iemesls nostaļģijai ir festivāla prezidenta maiņa. Šis ir pirmais gads, kad leģendārais festivāla prezidents Žils Žakobs, kurš strādāja festivālā no 1977.gada un noteica tā toni, ir pametis festivālu.

„Mēs uzskatām, ka tā ir jauna ēra, jo Žils Žakobs bija tas, kurš radīja "Zelta kameru" debitantiem, programmu „Īpašais skatiens”, daudzus rituālus un programmas,” kino kritiķu nostāju raksturo Daira Āboliņa. „Viņam šobrīd ir 84 gadi un, visticamāk, šovakar, atklājot Kannu kinofestivālu, visi cer uz kāpnēm ieraudzīt tieši Žilu Žakobu, maza auguma, elegantu kungu. (..) Mēs ceram, ka viņš šovakar parādīsies kopā ar Katrīnu Denēvu, jo  šis Kannu kinofestivāls tiek atklāts ar franču filmu, ar Emanuelas Berko „Galvu augšā”. 25 gadus Kannu kinofestivāls nav atklāts ar franču filmu.”

Pilna telefonintervija ar Dairu Āboliņu par Kannu kinofestivāla atklāšanu
00:00 / 07:16
Lejuplādēt

Jau vēstīts, ka trešdien, 13.maijā, ar franču režisores Emanuelas Berko filmu "La Tete Haute" ("Ar augstu paceltu galvu") tiek atklāts 68.Kannu kinofestivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti