Daira Āboliņa: Ja «Roma» uzvarēs «Oskara» ceremonijā, kinopasaule būs mainījusies uz visiem laikiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdienas vakarā Losandželosā risināsies 91. ASV Kinoakadēmijas balvas “Oskars” pasniegšanas ceremonija, kas solās būt gana intriģējoša attiecībā uz galvenās balvas saņēmēju. Ja piepildīsies bukmeikeru prognozes un uzvarēs filma "Roma", tā būs zīme - kinopasaule ir mainījusies, uzskata kinokritiķe Daira Āboliņa. 

Galvenajai balvai “Labākā filma” izvirzītas astoņas filmas, no kurām par līderēm tiek uzskatītas divas - meksikāņu kinorežisora Alfonso Kuarona melnbaltā drāma "Roma" un grieķu režisora Jorga Lantima kinolente "Favorīte”.

Jaunākās bukmeikeru prognozes liecina, ka balvu varētu iegūt “Roma”, kas savā ziņā nozīmētu apvērsumu pasaules kino industrijā. Kādēļ tā – komentē kino kritiķe Daira Āboliņa: “Tas gan būs diezgan šokējoši, jo mēs zinām, ka “Roma” ir ne tikai izcila filma un to ir veidojis izcils kinorežisors, bet tā ir mazā ekrāna filma, tā ir “Netflix” filma.”

Āboliņa uzskata – ja filma “Roma” triumfēs “Oskara” ceremonijā, tad tā būs zīme, ka kinopasaule ir mainījusies uz visiem laikiem.

Daira Āboliņa par "Oskara" balvas ceremonijas prognozēm
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

“Ja šī filma kļūst par gada līderi, apspēlējot visus greznos, lielos, milzīgos ekrānus, kas taču ir kino pamatfunkcija, domāju, ka pastāv zināmas bažas par šo tendenci. Tad drīz varēs uzvarēt filma, ko, piemēram, izrāda tikai telefonā. Tas nozīmē, ka kino lielā ekrāna spēks tiek apšaubīts, bet izcelts kinorežisora idejas un realizācijas fakts,” skaidro Āboliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti