Kultūras ziņas

Indijas klasiskās mūzikas leģenda Rīgā

Kultūras ziņas

Apbalvoti labākie putnu fotogrāfi

Katram sava "Laimes formula"

Daira Āboliņa: Dokumentālajā kino mums pietrūkst Jura Podnieka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Mums šobrīd dokumentālajā kino pietrūkst Jura Podnieka, kurš sociālajā pasaulē, sociālo problēmu gūzmā spēj atrast emocionālu tēlainību," pēc Antras Cilinskas dokumentālās filmas "Laimes formula" pirmizrādes norāda kino kritiķe Daira Āboliņa.

Jau vēstīts, ka Antra Cilinska savā jaunajā dokumentālajā filmā “Laimes formula” piedāvā iepazīties ar četru laimīgu cilvēku laimes noslēpumu. Visiem četriem mirdz acis, viņi ir prieka un enerģijas pilni un mudina līdzcilvēkus dzīvot veselīgi.

Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” pirmizrādītā dokumentālā filma “Laimes formula” skatītājus iepazīstina ar Ineses Ziņģītes, Artūra Tereško, Jāņa Rubeņa un Raita Valtera laimes formulu. Šīs spilgtās personības vieno neatlaidība, dzīvesprieks, humora izjūta un cieša saikne ar dabu.

Katrs filmas varonis iepazīstina ar savu veselīga dzīvesveida un laimes formulu. Viena no viņiem ir veselības un optimisma mācības tautskolotāja Inese Ziņģīte.

Režisore Antra Cilinska stāsta, ka ideja par filmu radās dokumentālā darba “4.maija republika” veidošanas laikā. Filma par Latvijas politikas vēsturi prasīja daudz spēka un enerģijas, un “Laimes formulas” meklējumi nostrādāja kā nomierinošs faktors stresa pilnajā periodā.

"Īstenībā jau katram pašam ir jāatrod. Ja cilvēks būs pats sapratis, ko tev vajag un kas tev palīdz būt veselam... Ja esi vesels, tad tu vari būt laimīgs un tad tikai tu vari baudīt dzīvi!" norāda režisore Antra Cilinska.

Pašmāju kino lietpratēji pēc pirmizrādes izteica gandarījumu par tās gaišo un pozitīvo noskaņu, tomēr piebilda, ka tajā praktiski izzudusi robeža starp televīzijas filmas un kino darba formātu. Tādēļ tā esot vairāk piemērota televīzijai.

"Mums šobrīd dokumentālajā kino pietrūkst Jura Podnieka, kurš sociālajā pasaulē, sociālo problēmu gūzmā spēj atrast emocionālu tēlainību," uzsver Daira Āboliņa.

"Antras Cilinskas jaunā filma ir ļoti vienkārša. Ļoti vienkārša filma ar ļoti vienkāršu uzdevumu. Iedod kaut kādu motivāciju cerību, spēku visiem tiem kuriem ir vajadzīga laimes formula dzīvē," vērtē kinožurnāliste Kristīne Matīsa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti