Rīta Panorāma

Telefonintervija ar PTAC direktori Baibu Vītoliņu

Rīta Panorāma

Klimata pārmaiņām jāpielāgojas jau tagad

Gunāra Janaiša personālizstāde BIJUMS Dailes teātrī

Dailes teātrī būs skatāma fotogrāfa Gunāra Janaiša personālizstāde «Bijums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dailes teātra mākslas telpā “Brīvības 75” no 26.janvāra būs apskatāma fotogrāfa Gunāra Janaiša personālizstāde “Bijums”.

”Man parādītais gods – piedāvājums izstādīties Dailes teātra Mākslas telpā “Brīvības 75” – bija jāpārvērš vizuālā atbildībā, kas atbilstu Latvijas valsts jubilejas gadam. Tad arī sapratu, ka ekspromta personālizstāde “Bijums” sadaļā “Latvijas laiks” nevar notikt bez maniem priekšgājējiem – fotomeistariem Viļa Rīdzenieka un Roberta Johansona. Vizuālā tosta nākošās tematiski vēsturiskās sadaļas – “Padomju Latvija”, “Lībiešu krasts”, “Trešā atmoda”, “Dailes teātris” un “Mūsu valsts” – ir hronoloģiski izvietotas, ļoti koncentrētas, jo tādi ir spēles laukuma nosacījumi. Ar šo projektu vēlējos papildināt teātra apmeklēšanas baudu, piedāvāt skatīt attēlos lappuses no Latvijas sūrās vēstures. Viss, ko fotogrāfs savā mūžā uzņem, saglabājas tikai un vienīgi pagātnes formā – kā vērtība, ko pilnībā nespēj raksturot nedz literatūra, nedz glezna, nedz atmiņas," komentē izstādes idejas un koncepcijas autors Gunārs Janaitis.

Līdz ar izstādi vaļā tiks vērts arī izdevniecības “Neputns” izdotais Gunāra Janaiša fotogrāfiju albums “Personības un laikmets”.

Izstādes producente ir Indra Vilipsone. Izstāde no 26.janvāra līdz 15.aprīlim bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti