Daces Pūces filma «Bedre» iegūst divas balvas festivālā «Nuovo Cinema Europa» Itālijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

24. oktobrī paziņoti festivāla "Nuovo Cinema Europa" (Itālija) galveno balvu ieguvēji, un starptautiskā konkurencē divas balvas tika piešķirtas Daces Pūces režisētajai filmai "Bedre", informēja filmas pārstāvji.

"Bedre" kļuva par pirmo filmu, kura izpelnījusies atzinību no īpaši izveidotās festivāla žūrijas "ACEC Regional Network Liguria Jury". Savu izvēli žūrijas locekļi pamatoja, izceļot "Bedres" tematisko dziļumu un aktualitāti: "Caur filmas galvenā varoņa Markusa stāstu režisore ar cieņu un iejūtību pievēršas būtiskām problēmām: bērnībai, kurā nav mīlestības, mazas kopienas šaurībai un naidīgumumam, kā arī to cilvēku, kuri jūtas un ir atšķirīgi, vientulībai. Filmā akcentēts mākslas skaistuma atbruņojošais un dziedinošais spēks." Žūrija īpaši uzteica aktieru režiju, kas bija efektīva un pārliecinoša, savukārt filmas scenārijs kalpoja kā ļoti ritmisks, bagātīgs un plūstošs vēstījuma pamats.

Katru gadu festivāla gaitā par filmām tiek aicināti balsot arī skatītāji, izvēloties savu favorīti, un šogad vislielāko atzinību izpelnījās tieši "Bedre", papildus žūrijas atzinībai saņemot arī skatītāju galveno balvu.

"Esmu bezgala priecīga, ka itāļu kino profesionāļi ir novērtējuši filmu, bet īpašs prieks man ir par skatītāju balvu. Šis novērtējums man dod spēku iet tālāk un radīt jaunus kino stāstus un ļauj apzināties, ka tēmas, kurām esmu pieskārusies, uzrunā cilvēkus ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē," sacīja filmas režisore Dace Pūce.

Filma "Bedre" iepriekš jau ieguvusi galvenās balvas kino festivālos Tallinā, Lībekā un Kaļiņingradā. Tā apceļojusi visus kontinentus un tikusi izrādīta dažādos prestižos festivālos. Filma pilnībā filmēta Latvijā, bet pēcapstrāde notikusi Somijā.

Daces Pūces debijas spēlfilmā lomas atveido Dace Eversa, Indra Burkovska, Inese Kučinska, Aigars Vilims un Egons Dombrovskis. Viena no lomām uzticēta godalgotajai Polijas aktrisei Agatai Buzekai. Savukārt desmitgadīgā Markusa lomā iejuties jaunais aktieris Damirs Onackis.

Filmas radošajā komandā ir operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere, montāžas režisors Jussi Rautaniemi, producentes Kristele Pudane un Elīna Jozauska. Filmas mūzikas autors ir Valters Pūce, un tās ierakstā piedalījās "Sinfonietta Rīga" mūziķi un Rīgas Doma zēnu koris Māriņa Klišāna vadībā. Filmā skan arī dāņu komponistes Cecīlijas Marijas Noeras skaņdarbs "Ouvre". Filma tapusi ar Nacionālā kino centra finansiālu atbalstu.

Šobrīd filma "Bedre" skatītājiem ir pieejama "Tet+" straumēšanas platformā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti