Kultūras ziņas

Rainis un Aspazija jauno scenogrāfu redzējumā

Kultūras ziņas

Daugavpils teātra latviešu stāsti jeb "Svešie svētki"

Leļļu animācijas lielmeistaram A. Burovam - 100!

Dace Rīdūze: Leļļu animācijā aug brīnišķīga režisoru paaudze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Leļļu animācija turpināsies un dzīvos, jo aug brīnišķīga režisoru paaudze,” teic Dace Rīdūze, animācijas režisore un Arnolda Burova simtgadei par godu rīkotā bērnu leļļu animācijas filmiņu un leļļu veidošanas konkursa organizatore.

Arnoldam Burovam varam pateikties par daudzu paaudžu mīluli Sisidra, par "Pasaku par vērdiņu" un arī par pašu pirmo latviešu leļļu animācijas filmu "Kikerigū". Tās vārdā nodēvēts arī jauno leļļu autoru konkurss. Necerēti daudz - 200 dalībnieki izveidojuši 40 animācijas filmas un izgatavojuši gandrīz 100 lelles.

Absolūtais uzvarētājs šoreiz ir Artūrs Vobļikovs, kurš režisora arodu jau sešus gadus apgūst Tehniskās jaunrades namā “Annas 2”. Filma “Palīgā 2” ir par mājas mošķīša nedarbiem. Autors sapņo drosmīgi.

„Gribu, lai tad, kad cilvēki saka Latvija, tad viņiem būtu asociācija – Andris Bērziņš, Artūrs Vobļikovs un Raimonds Pauls, un vēl es gribu aizbraukt uz Holivudu un tur, ja saka „animācijas filmas”, uzreiz zinātu – ā, jā, es zinu režisoru Artūru Vobļikovu viņš ir profesionālis,” par savu mērķi saka Rīgas 49. vidusskolas 6. klases skolnieks Artūrs Vobļikovs.

Jaunāko konkursa dalībnieku grupā vecumā no septiņiem līdz desmit gadiem uzvarētāja ir Karīna Drozdova. Arī viņa savā filmiņā pievērsusies prezidenta tēmai, piedēvējot viņam pašas lielo kāri uz piparkūkām.

Apbalvojumu par individuālo darbu saņēma Dagnis no Stabulnieku novada. Ceļā uz Rīgu viņš pavadījis teju trīs stundas. Lai dienvidū nonāktu Rīgā, puisis cēlies līdz ar gaismu.

Organizatori ir pārliecināti, ka leļļu multfilmu pamatlicēja simtgades svinības izdevušās.

„Man liekas, ka rezultāts ir ļoti cerīgs un jauks, ka leļļu animācija turpināsies un dzīvos, jo aug brīnišķīga režisoru paaudze,” uzsver animācijas režisore Dace Rīdūze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti