«Ciklops TV» kinomīļus aicina uz Doma dārzu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No ceturtdienas Rīgas  Doma dārzā sākas eksperimentālā kino izrādes brīvdabā, kuras varēs vērot katru ceturtdienu visa mēneša garumā.

Kā saka paši pasākuma organizatori: „Kino vakaru filmas ir eksperimenti, jaunu formu meklējumi un jau pārbaudītu metožu izmantošana jaunos veidos.”

Anna Veilande- Kustikova par kino vakariem
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

„Šis pasākums patiesībā ir paša Doma dārza iniciatīva, Gata Vectirāna [ideja]. Faktiski šis piedāvājums bija diezgan negaidīts „2ANN'ām”,  bet mēs uzskatām, ka mūsu intereses sakrīt un nolēmām izveidot tādu kā odziņu, kas varbūt ir reti pieejama mūsu vietējiem iedzīvotājiem. Tās faktiski ir eksperimentālās filmas. Ir siltas naktis, siltajās naktīs, paldies Dievam, ir pietiekami tumšs, lai varētu baudīt kino brīvdabā, vienojoties kopīgā pārdzīvojumā. Manuprāt, tas ir brīnišķīgs veids, kā pavadīt kādu no siltajām naktīm Rīgā,” par brīvdabas kino ideju stāsta starptautiskā filmu festivāla „2ANNAS” programmu direktore Anna Veilande- Kustikova.

„Ciklops TV” ir projekts, kura mērķis ir izrādīt vēlīno 1980. gadu eksperimentālo videomākslu, kas veidota Latvijā un kura tika pārraidīta Latvijas Nacionālajā televīzijā pārraidē „Ciklops TV”. Šī pārraide radās kā nepieciešamība izrādīt eksperimentālo audiovizuālo materiālu, kas bija radies pēc Latvijas – Francijas videomākslas festivāla.

Šajā programmā būs redzami darbi, kas tika izrādīti televīzijas pārraidē, kā arī intervijas ar režisoriem. Šī ir unikāla iespēja redzēt videomateriālu, kas līdz šim nav bijis pieejams un kas ir ticis digitalizēts tieši „2ANNAS” festivālam. „Ciklops TV” programma līdz šim ir izrādīta tikai Vīnes īsfilmu festivāla ietvaros, un Doma dārza kino vakaru atklāšanas seanss būs pirmā reize, kad šie darbi šādā formātā būs redzami Latvijā.

Plašāka informācija par kino vakaru programmu pieejama "2ANNU" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti