Cēsu koncertzāles galerija sāk sezonu ar jaunu nosaukumu un britu fotogrāfa izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Koncertzāle “Cēsis” savu trešo sezonu iesākusi arī ar jaunumiem vizuālās mākslas jomā. Koncertzālē esošā izstāžu zāle pārtapusi par „Insignia” mākslas galeriju, un tajā atklāta pirmā šīs sezonas izstāde - britu fotogrāfa Maika Pilkingtona personālizstāde „Going solo”, lsm.lv pavēstīja koncertzāles “Cēsis” pārstāve Egija Saļņikova.

Kopš koncertzāles atklāšanas 2014. gadā tajā veiksmīgi darbojusies izstāžu zāle, kurā regulāri bija apskatāmas profesionālās mākslas ekspozīcijas. Sākoties jaunajai sezonai un pateicoties atbalstītājiem, izstāžu zāle pārtapusi par mākslas galeriju un turpmāk nesīs „Insignia” vārdu.

Kā pirmā jaunajā „Insignia” mākslas galerijā 17. septembrī tika atklāta Maika Pilkingtona fotogrāfiju personālizstāde, kas būs apskatāma līdz 23. oktobrim.

Maiks Pilkingtons ir angļu fotogrāfs, kurš dzīvo Dublinā un strādā atbildīgā amatā lielā starptautiskā kompānijā. Ar fotogrāfiju Maiks profesionāli nodarbojas astoņus gadus un jau ir guvis vērā ņemamus panākumus. Maiks Pilkingtons ir FIAP (La Fédération Internationale de I’Art Photographique) biedrs. Viņa darbus žūrijas ir atlasījušas vairāk nekā 80 izstādēm un 20 dažādiem starptautiskiem foto saloniem 13 valstīs.

Viens no viņa fotodarbiem ir ieguvis medaļu pasaules lielākajā fotogrāfiju konkursā „Vienna Salon 2015”, „Trierenberg Super Circuit”.

Mākslas fotogrāfija ir kļuvusi par neatņemamu Maika Pilkingtona dzīves sastāvdaļu, tādēļ viņš ir nolēmis nākotnē savu laiku pārsvarā veltīt šai nodarbei.  Autors daudz ceļo un vienmēr savos ceļojumos atrod vietas, kas iedvesmo mākslas fotogrāfijai. Viņš fokusējas uz attēliem, kas ir dabas mainīgo, vienmēr tik smalko vibrāciju inspirēti: tuksneša smiltis, okeāna viļņi, kalnu kores, sniega plašumi un cilvēks visā šajā varenībā... viens, bet ne vientuļš.

"Kolmanskopa ir spoku pilsēta Namībijā, Āfrikas dienvidos, kur man izdevās nokļūt 2014. gadā. Tas ir stāsts par vienas vietas ekonomisko uzplaukumu un pilnīgu lejupslīdi nepilnos piecdesmit gados. 1908. gadā dzelzceļa strādnieki atklāja dimantu atradnes, un ļoti ātri Kolmanskopa kļūst par bagātāko pilsētu reģionā. Savos ziedu laikos te dzīvo kādas 300 ģimenes, tiek uzstādīts pirmais rentgena aparāts un uzcelta pirmā tramvaju līnija Āfrikā. Kad ap 1954. gadu dimanti izbeidzas, iedzīvotāji pamet pilsētu, atstājot to tuksneša smilšu un vēju varā. Šī mistiskā vieta ir atgādinājums patiesībai, ka nekas nesaglabājas, ja par to nerūpējas, pat perfektā vācu tehnika," stāsta Maiks Pilkingtons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti