Cēsu koncertzālē atklās kinozāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

21.jūnijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" tiks atklāta ar modernu digitālo kino projektoru aprīkota kinozāle, kas piedāvās regulāru filmu programmu.

Atklāšanas dienā kinoteātra apmeklētājiem būs iespēja baudīt latviešu kino seansus - animācijas filmas, īsfilmas, jauniešu filmas, dokumentālās un mākslas filmas, kā arī latviešu kino zelta klasiku.

Pēc četru gadu pauzes, kad 2010.gadā Cēsīs tika slēgts kinoteātris, cēsnieki atkal varēs baudīt jaunākās pasaules un Latvijas kinofilmas.

Kinozāle sākotnējā koncertzāles projektā nebija iekļauta, tāpēc mums nācās pacīnīties, lai mazā zāle, kas sākotnēji bija paredzēta tikai mēģinājumiem un teātru kamerizrādēm, pildītu arī kinozāles lomu. Tagad varam būt lepni, ka vidzemnieku rīcībā bez Siguldas un Valmieras ir vēl viens profesionāls kinoteātris," stāsta koncertzāles valdes loceklis Juris Žagars.

Sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienības filmu izplatīšanas projektu "Kino visiem un visur Latvijā" 21.jūnijā jaunajā kinozālē norisināsies latviešu kino diena. Projekta vadītāja Ieva Pitruka stāsta: "Tas ir skaisti un simboliski, ka sen gaidītās jaunas profesionālas reģionālās kinozāles atklāšana tiek nosvinēta tieši ar latviešu filmu programmu, kurā visu paaudžu cēsniekiem un pilsētas viesiem piedāvāsim atcerēties mūsu kino zelta lapaspuses un satikties ar pavisam jaunu filmu varoņiem."

Cēsu koncertzāles kino atklāšanas dienā tiks izrādīta režisores Kristas Burānes dokumentālā filma "Māra", Rolanda Kalniņa "Elpojiet dziļi", Rūdolfa Miķelsona "Ļaunuma atspulgs", Jāņa Norda "Mammu, es tevi mīlu", kā arī animācijas filmu programma "Latviešu literatūras ekranizējumi". Īsfilmu seansa programmā būs skatāms Ivara Kraulīša darbs "Baltie zvani" un Latvijas Kultūras akadēmijas jaunās režisores Lindas Lindes "Četri mielasti".

Man liels prieks, ka ar Vidzemes koncertzāli esam vienojušies par regulāriem latviešu filmu seansiem gada garumā un arī turpmāk plānojam iepriecināt skatītājus ar visdažādākajām seansu formām: kinolektorijiem, sarunu ar autoriem, jauno filmu pirmizrādēm," uzsver Iieva Pitruka.

Cēsu koncertzāles kinozālē pieejamo vietu skaits ir no 45 līdz 100, tā aprīkota ar jaunākajām kino demonstrēšanas tehnoloģijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti