Centrālajā bibliotēkā skatāma fotoizstāde «Totāla fotogrāfija. Dublis 3,5»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas centrālajā bibliotēkā skatāma dokumentālās fotogrāfijas radošā apvienības "TF4" fotoizstāde "Totāla fotogrāfija. Dublis 3,5". Visas izstādē redzamās kolekcijas apvieno Latvijas un tās galvaspilsētas Rīgas tēma - mīlestība pret savu zemi un pilsētu. Katrs no autoriem to atklāj citā veidā.

Fotogrāfijas klasiķis Leonīds Tugaļevs izstādē prezentē iepriekš nepublicētu fotogrāfiju kolekciju no sava arhīva. Tie ir foto no sērijas "Mākslas dienas" (1983) un fotogrāfijas, kuras vēsta par slavenā latviešu režisora Jura Podnieka radošo dzīves ceļu (1982). Skatītājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja aplūkot meistara fotogrāfijas par šo interesanto laiku.

"Kad bildē, nekādi plāni nav, tikai, kad galvā sāk kaut kas rūc, tas ir mājiens, ka jāsāk bildēt, bet iepriekš plānot neko nevajag," norāda fotogrāfs Leonīds Tugaļevs.

Leonīdu Tugaļevu par savu skolotāju uzskata šīs izstādes rīkotājas no dokumentālās fotogrāfijas apvienības "TF4", kas nozīmē - totālā fotogrāfija, kas aptver visas dzīves puses.

"Mēs no viņa mācamies attieksmi pret dzīvi, pret ļaudīm, godīgumu," saka Irēna Stefanoviča, dokumentālās fotogrāfijas apvienības "TF4" vadītāja.

"Laikam jau viņš iemācīja citādāk palūkoties uz fotogrāfiju, ieraudzīt dzīves kadrus un interesantus momentus, jo daudzi cilvēki paiet garām un to nemana, bet Leonīds mums iemācīja ar skatienu pie kautkā aizķerties," stāsta dokumentālās fotogrāfijas apvienības "TF4" dalībniece Andželīna Brailko.

Andželīnas Brailko kolekcijas tēma ir ceļi un celiņi. Kolekcijā tiek pētīts, cik dažādi ceļi šķērso ikviena cilvēka dzīves ceļu, vienlaikus katrā no tiem cenšoties nepazaudēt pašam sevi.

Savukārt Irēnas Stefanovičas kolekcijā pilsēta kļuvusi nedaudz noslēpumaina: "Tur ir divas realitātes - īstā un iluzorā, īsta pilsēta un atspulgs, vēsture un mūsdienas."

"Bibliotēka ir laba vieta un veids, kā izstādīt fotogrāfijas, jo cilvēki šeit nāk lasīt un par kaut ko aizdomājas, varbūt viņi piestās arī pie fotogrāfijām, lai padomātu. Tāpēc jau tās ir, lai apstātos un ielūkotos," saka Andželīna Brailko.

Izstāde "Totāla fotogrāfija. Dublis 3,5" Rīgas centrālajā bibliotēkā skatāma līdz 4.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti