Bukmeikeri: «The Post» triumfēs «Zelta globusa» apbalvošanas ceremonijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

7.janvārī Beverlihilsā 75. reizi norisināsies pasaulē otras prestižākās kino balvas “Zelta globuss” piešķiršana. Arī “Betsafe” bukmeikeri seko līdzi kino jaunumiem, tādēļ arī šogad ir publicējuši savas prognozes. Nominācijā “Labākā drāma” šogad laurus varētu plūkt filma “The Post”, šāda iespējamība esot 30%, prognozē bukmeikeri. Citās nominācijās šī filma nav starp favorītēm, taču nominēta ir vēl piecās kategorijās.


 

Atšķirībā no pagājušā gada, kategorijā “Labākā drāma” nav izteiktu līderu vai pretendentu, kuru iespējas iegūt balvu līdzvērtīgas nullei. “Betsafe” bukmeikeri uzskata, ka vienai no šī gada apspriestākajām filmām “The Shape of Water”, kas kopumā ir nominēta septiņās kategorijās, iespēja iegūt balvu “Labākā drāma” ir 25%.

Filmas galvenajai aktrisei Sallijai Hokinsai (Sally Hawkins) iespēja kļūt par gada labāko drāmas aktrisi ir 36% un filmas režisora iespējas iegūt “Zelta globusu” kā gada labākajam režisoram ir 32%. Par “Labākās drāmas” titulu šogad cīnīsies arī tādas filmas kā “Three Billboards Outside Edding Missouri”, “Dunkirk” un “Call Me by Your Name” ar attiecīgi 20%, 15% un 10% iespējām iegūt balvu.

Kategorijā “Labākais mūzikls vai komēdija” līdera pozīcijās ir neviennozīmīgi vērtētā filma “Lady Bird”, kuras iespējas iegūt prestižo kino balvu ir 60%.

 

Tuvākā sekotāja šajā kategorijā ir filma “Get Out” ar 27% iespēju iegūt balvu. Šajā kategorijā ir nominētas arī “The Disaster Artist” ar 7% iespēju uzvarēt. Šajā kategorijā vismazākās iespējas uzvarēt ir filmām “I Tonya” un “ The Gratest Showman ”. Bukmeikeri šo filmu iespējas novērtējuši ar 3%.

Šogad visizteiktākais līderis ir kategorijā “Labākais drāmas aktieris”. Vislielākās iespējas uzvarēt šajā kategorijā ir Garijam Oldmenam (Garry Oldman) - par galveno lomu filmā “Darkest Hour” viņam ir 63% iespējas iegūt prestižo balvu.

 

Tuvākais sekotājs ir Timotijs Šalaments (Timothee Chalament) ar 20% iespējām iegūt šo balvu. Nominācijā “Labākais mūzikla vai komēdijas aktieris” līderu pozīcijās uz balvu ierindojies Džeims Franko ar dalību filmā “The Disaster Artist”.

“Labākās aktrises” balvai nominēta Frensisa Makdormanda (Frances McDormand), viņas iespējas uzvarēt novērtētas ar 50%.

Labākā režisora titulu šogad centīsies iegūt ne tikai filmas “The Shape of Water” režisors, bet arī Kristofers Nolans par filmu “Dankerka”. Viņa iespējas uzvarēt ir 55%.

Filmu entuziasti noteikti ir pamanījuši režisora Andreja Zvjaginceva jaunākās filmas “Loveless” nominēšanu kategorijā “Labākā filma svešvalodā”, kurā filmējas arī pašmāju aktieris Andris Keišs. Tās iespējas uzvarēt ir 25%. Jāpiebilst, ka Zvjaginceva filma “Levitāns” 2014 gadā tika apbalvota ar “Zelta globusu” kā labākā filma svešvalodā, un Kannu kinofestivālā Zvjagincevs kopā ar Oļegu Ņeginu plūca laurus par labāko scenāriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti