Kultūras ziņas

Kultūras akadēmijas jaunā rektore Rūta Muktupāvela

Kultūras ziņas

Pūtēju orķestra sveiciens Baham dzimšanas dienā

Brodvejas "Romeo un Džuljeta" uz kinoekrāna

Brodvejas «Romeo un Džuljeta» vienu vienīgu reizi uz kinoekrāna Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien, 2. aprīlī kinoteātrī „Splendid Palace” vienu vienīgo reizi būs skatāms jaunākais Viljama Šekspīra lugas „Romeo un Džuljeta” iestudējums Brodvejā.

Iestudējums pielāgots speciāli filmēšanas vajadzībām, lai skatītāji visā pasaulē, kam Brodveja nav pa kabatai, varētu nopirkt kino biļeti un nokļūt augstākā līmeņa komerciālajā angļu mēlē runājošā teātrī.

Kino kritiķe Daira Āboliņa par iestudējumu teic: „Tiem, kas nekad nav redzējuši „Romeo un Džuljetu”, tā ir iespēja to ieraudzīt kā ļoti mūsdienīgu stāstu ar ļoti atpazīstamiem un skaistiem aktieriem.”

Iestudējumā ir sava intriga, jo tajā tiek uzsvērts etniskais elements, līdz ar to izrāde iegūst pavisam citu sociālo aspektu,” atklāj Āboliņa.

Aizliegtās mīlas pāri Romeo un Džuljetu spēlē Orlando Blūms un Kondola Rašada, kura jau divreiz nominēta prestižajai „Tony Award”. Bet Izrādes režisors Deivids Levo ir pieckārtējs šīs balvas saņēmējs. Viņš Šekspīra 450 gadu jubilejai par godu radījis izrādi, kas izplānota, tā lai baudāma būtu arī uz kino ekrāniem. Izrādes tekstu latviešu valodā atdzejojis Viktors Freibergs.

„Romeo un Džuljeta” ir visu laiku diženākais stāsts par mīlestību, Brodvejā tas iestudēts pirmo reizi 36 gadu laikā. Režisors Deivids Levo ir radījis dinamisku enerģiju un mūsdienu skatījumu uz šo traģisko mīlas stāstu.

„Romeo un Džuljeta” Brodejas iestudējums būs skatāms 2. aprīlī plkst. 19 kinoteātrī „Splendid Palace”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti