Britu kinoakadēmija par labāko filmu atzīst «Nomadland»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar četrām uzvarām Britu kinoakadēmijas balvu pasniegšanas (BAFTA) ceremonijā triumfējusi filma “Nomadland” (režisore Hloja Žao), kas 10. aprīlī saņēmusi arī ASV Režisoru ģildes (DGA) galveno balvu.

“Nomadland” apbalvota kā labākā filma, filmas režisore Hloja Žao (Chloé Zhao) saņēmusi labākās režisores balvu, kļūstot par otro režisori sievieti, kas ieguvusi šo BAFTA apbalvojumu. Frānsisa Makdormanda (Frances McDormand), kura atveido “Nomadland” galveno varoni, ieguvusi balvu kā labākā aktrise, tāpat novērtēts filmas operatora darbs.

Par labāko britu filmu, iegūstot balvu arī par labāko oriģinālo scenāriju, tika atzīta “Promising Young Woman”.

Entonijs Hopkinss (Anthony Hopkins) saņēma balvu kā labākais aktieris par darbu filmā “The Father”.

Animācijas filmu kategorijā laurus plūca filma “Soul”, bet starp filmām, kas nav uzņemtas angļu valodā, par labāko tika atzīta “Another Round” ("Vēl pa mēriņam").

BAFTA augstāko apbalvojumu par izcilu ieguldījumu kino mākslā saņēma režisors Angs Lī (Ang Lee), kas skatītājiem zināms ar filmām “Life of Pi” (“Pī dzīve”), “Brokeback Mountain” (“Kuprainais kalns”) un “Hulk” (“Halks”).

Balvas tika izziņotas divās ceremonijās 10. un 11. aprīlī Londonas Karaliskajā Alberta zālē, nominantiem piedaloties virtuāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti