Britu aktieris Džeremijs Aironss vadīs Berlīnes kinofestivāla žūriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Slavenais britu aktieris Džeremijs Aironss (Jeremy Irons) vadīs Berlīnes starptautiskā kinofestivāla jeb Berlināles starptautisko žūriju. Viens no Eiropas lielākajiem kino forumiem šogad notiks no 20. februāra līdz 1. martam.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Karlo Čatriani paziņojumā norādīja, ka Džeremijs Aironss ar savu atšķirīgo stilu ir iemiesojies vairākos ikoniskos tēlos, kas pavadījuši viņu ceļojuma laikā kino.

Viņa darbs liekot saprast cilvēka būtības sarežģītību. Savukārt pats aktieris atzina, ka uzņemas šo pienākumu ar lielu prieku un jūtas pagodināts.

Organizatori norāda – Berlīnes kinofestivāla nozīmīgākie apbalvojumi ir "Zelta lācis" un "Sudraba lāči", kurus pasniedz starptautiskā žūrija. Par šiem apbalvojumiem sacenšas konkursa programmas filmas. Tie pieder pie ievērojamākajiem apbalvojumiem starptautiskajā kino industrijā.

Kinokritiķi atgādina, ka 1948. gadā dzimušais Aironss karjeru kino sāka pagājušā gadsimta  70. gados, bet 1991. gadā  viņš ieguva ASV kinoakadēmijas “Oskaru” kā labākais aktieris par darbu lentē “Veiksmes atgriešanās”. Skatītāju mīlestību Aironss ieguva arī ar daudzām citām lomām, tai skaitā viņš piedalījās filmās “Franču leitnanta draudzene”, “Cilvēks dzelzs maskā” un “Lolita”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti