Brāļi Ābeles: Trīs galvas gudrākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 

"Trīs galvas gudrākas," par trīs brāļu kopīgo darbu kino jomā intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Iebrauc kino" saka viens no brāļiem - režisors Lauris Ābele.

"Mērķis ir dabūt labāko iespējamo rezultātu. Mēs visi uz to strādājam. Starp mums nav ego sacensības," papildina Mārcis Ābele, kurš strādā kopā ar brāļiem kā operators.

Jau vēstīts, ka Lauris un Raitis Ābeles par savu īsfilmu "Kastrāts kuilis" ieguvuši "Grand Prix" balvu 45. Tamperes filmu festivālā. Brāļi Latvijā pazīstami arī ar tādām īsfilmām kā "Galapunkts", "Bēdubrāļi" un "Kur upes plūst", kas plašāk izrādītas gan pašmāju, gan ārvalstu festivālos. Turklāt nesen LTV demonstrēja brāļu veidoto populārzinātnisko dokumentālo filmu "Kurši".

""Kurši" ieturēti tādā estētikā tāpēc, ka tas mums šobrīd šķiet piemērotākais veids, kā atskatīties uz to laiku," filmas veidotāju vārdā saka Lauris Ābele, piesaucot "art house" estētikā veidoto režisora Nikolasa Vaindinga Refna filmu "Valhalla Rising" (2009), kurā vienacains Mads Mikelsens klīst pa kalniem un nepasaka nevienu vārdu. Filma radījusi neizpratni gan vikingu filmu fanos, gan "art house" cienītājos.

Brāļu interese par kino sākās ar to, ka Raita Ābeles klasesbiedram bija video kamera, kuru Raitis izmantoja, lai taisītu "murgu filmas", stāsta Mārcis. Turpinājums sekoja tad, kad Mārcis iestājās Latvijas Kultūras akadēmijā un brāļi viņam pievienojās. Tai laikā jau esot veidoti raidījumi par ekstrēmajiem sporta veidiem.

Taču ekstrēmais sports nav vienīgā brāļu aizraušanās. Brāļi makšķerē un muzicē grupā "Soundarcade".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti