Kultūras ziņas

Jau godalgotās filmas "Modris" pirmizrāde Latvijā

Kultūras ziņas

Slavenākais mīlas stāsts uz baleta skatuves

Brāļi Ābeles debitē ar īsfilmu "Kastrāts kuilis"

Brāļi Ābeles debitē ar īsfilmu «Kastrāts kuilis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Holivudas zvaigznes, brāļi Koeni nav vienīgie radinieki, kuru filmas spēj pulcēt un pārpildīt skatītāju zāles. Par publikas interesi nu nekādi nespēja sūdzēties arī brāļi Raitis un Lauris Ābeles, kuru režijas debija aktierkino – īsfilma “Kastrāts kuilis” 22. oktobrī piedzīvoja Latvijas pirmizrādi kinofestivālā “2Annas”. 

“Kastrāts Kuilis” ir stāsts par mazpilsētā dzīvojošu puisi un viņa intīmo noslēpumu, kas liedz viņam integrēties vietējā sabiedrībā. Valters audzē cūkas un dzied baznīcas korī, tomēr tas nepalīdz viņam justies mazāk vientuļam. Pārmaiņas sākas, kad uzplaukst Valtera simpātijas pret meitenei, kas arī dzied korī. Galvenās lomas atveido aktieri Kaspars Kārkliņš un aktrise Anete Saulīte.

"Puiši zināja, ko viņi grib. Viņiem bija skaidra vīzija. Viņi ir ļoti spēcīgi," uzskata aktrise.

Ideja par filmas uzņemšanu nākusi no operatora Gata Grīnberga, kuram filma “Kastrāts kuilis” ir diplomdarbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju. Filma nominēta kinobalvai "Lielais Kristaps" kategorijā „Labākā īsmetrāžas filma”.

"Tā filma ir par vientulību, vīrišķību, par daudz lietām, kuras mēs esam salikuši kā simbolus," atklāj Raitis Ābele, uzsverot, ka negrib vairāk par filmu stāstīt, jo ir svarīgi, ko paši cilvēki no filmas sapratīs.

Lauris Ābele ir ieguvis maģistra grādu kino režijā Latvijas Kultūras akadēmijā, savukārt Raitis ir studējis Ņujorkas Filmu akadēmijā.

Filmas pirmizrāde ir viens no Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2Annas" īpašajiem notikumiem. Filma ir iekļauta arī Baltijas īsfilmu konkursā neatkarīgo režisoru darbu skatē. Pēc festivāla veidotāju domām, īsfilma "Kastrāts kuilis" baudāmi pārkāpj tematiskās, stilistiskās un ētikas robežas, kas raksturo mūsdienu kino vidi, kā arī rosina diskusiju par tādiem tematiem kā vīrišķība un dzimumu lomas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti