Blumbergam veltīto ciklu Kalnciema kvartālā turpinās Anša Starka izstāde un autorvakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar fotogrāfa Anša Starka izstādi "Pāri" un autorvakaru Kalnciema kvartālā turpināsies fonda "Mākslai vajag telpu" vasaras mājas izstāžu cikls " #Blumbergs. Bezgalība", kas veltīts Ilmāram Blumbergam.

Ansis Starks ir fotogrāfs, kurš plašākai publikai kļuvis zināms, veidojot žurnāla “Rīgas laiks” intervēto personību portretus un viņa pirmā personālizstāde “Portreti RL” nupat tika atklāta mākslas stacijā Dubulti.

Starka jaunākā izstāde “Pāri” Mākslai vajag telpu vasaras mājā sniegs ieskatu vienā no viņa savdabīgākajām fotosesijām, kurā iemūžināts izcilais gleznotājs un scenogrāfs, viens no laikmetīgās mākslas vēstnešiem un celmlaužiem Latvijā - Ilmārs Blumbergs (1943–2016). Izstādē apskatāmi portreti ir kā allaž atvērtie, elektrizētie un režisētie Blumberga personības pieminekļi, kuri, izņemot vienu, līdz šim nav publicēti.

“Pāri” kļūs par otro vasaras mājas projekta "#Blumbergs. Bezgalība" izstādi, un tajā ikviens īpašā lielformāta fotoattēlu instalācijā ir aicināts tikties ar Ilmāra Blumbegra radošo personību.

“Starka personālizstāde pavisam tieši rādīs mums Ilmāru Blumbergu, un mēs varēsim vērot viņa seju, un viņa paša viena cilvēka teātri,” komentē izstādes kuratore Inga Šteimane.

Izstādi “Pāri” atklās 30. jūnijā plkst. 18 fonda “Mākslai vajag telpu” vasaras mājā. Savukārt, ceturtdien, 7. jūlijā vasaras mājā notiks Anša Starka autorvakars, kurā fotogrāfs klātienē dalīsies pieredzē un atmiņās par fotosesijas tapšanu, kā arī atbildēs uz autorvakara viesu jautājumiem.

Jau vēstīts, ka fonda "Mākslai vajag telpu" vasaras Māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošām darbnīcām. Šogad MVT Vasaras mājā norisinās sešu izstāžu sērija "#Blumbergs. Bezgalība" un tas ir veltījums Ilmāram Blumbergam (1943-2016). Izstādē piedalās mākslinieki - Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti