Bijušajās Liepājas Universitātes studentu kopmītnēs uzņems spēlfilmu «1906»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bijušo Liepājas Universitātes studentu kopmītņu ēkā, kas savulaik būvēta emigrantu poliklīnikas vajadzībām, nākamnedēļ sāks režisora Gata Šmita spēlfilmas "1906" uzņemšanu, aģentūru LETA informēja Liepājas Universitātes pārstāve Simona Laiveniece.

Ēku Baseina ielā 9 uzbūvēja 20.gadsimta sākumā Krievijas-Austrumāzijas kuģniecības sabiedrība emigrantu poliklīnikas vajadzībām, un tajā pirms izceļošanas uz ASV ik gadu karantīnā uzturējās vairāki tūkstoši cilvēku. Pēcāk ēkai tika atrasts cits pielietojums, ierīkojot tajā studentu kopmītnes. 2012.gadā Liepājas Universitātei piederošā ēka tika iekonservēta un kopš tā laika nav izmantota.

Kopš vasaras vidus ēkā rosās filmu studija "Tanka", gatavojoties spēlfilmas "1906" uzņemšanai. Ēka Baseina ielā ir izvēlēta, jo tā visprecīzāk atbilstot filmā atainotajam laika posmam. Trīs nedēļu laikā tajā tiks nofilmēta puse no filmas. Filmas ārskatus filmēs Rīgā.

"Liepājā skatījāmies rajonu pie dzelzceļa stacijas, kas mums likās interesants filmas vajadzībām, un pilnīgi nejauši ieraudzījām šo ēku. Tad arī sapratām - tā ir īstā, tur var uzfilmēt pusi filmas," pastāstīja filmas producents Reinis Kalviņš.

Kopš vasaras Baseina ielas ēkas telpās notikuši sagatavošanās darbi, iekārtot tās atbilstoši cietuma, bordeļa un slimnīcas interjeriem, kas nepieciešami filmai.

Iespēja praktizēties tiek piedāvāta arī Liepājas Universitātes studentiem. Ar Studentu padomes palīdzību tika meklēti asistenti dažādos darbos, bet filmas 3D efektu meistars francūzis Havjers Zahra, kura kontā ir darbs pie filmas "Troņu spēles", piedāvājis prakses vietu jauno mediju mākslas studentam.

Galveno lomu filmā atveidos Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita.

Latvijas simtgades projekta mākslas filma "1906" pie skatītājiem nonāks 2018.gada novembrī.

Liepājas Universitāte veic sarunas par iespējamu tālāku sadarbību ar filmu studiju "Tanka", piebilda Laiveniece, paužot cerību, ka saglabāsies studijas interese par ēkas izmantošanu arī citām filmēšanas vajadzībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti