Bez maksas tiešsaistē skatāms Latvijas filmu maratons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šodien jau otro gadu tiešsaistē notiks 4. maija Latvijas Filmu maratons. Portālā ''Filmas.lv'' kino darbus varēs skatīties visas dienas garumā, sākot no pulksten 11. Seansi būs pieejami visā pasaulē, sekojot katras valsts laika joslām.

Kristīne Matīsa
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Maratons piedāvās animācijas filmu programmu, Varim Krūmiņam un Vizmai Belševicai veltītu jubilāru seansu, kinohroniku izlasi, kā arī vairākas pilnmetrāžas filmas.

"Tematiskā nosliece šāgada programmai ir daba, vide, ekoloģija. Tāpēc viena no centrālajām pilnmetrāžas filmām ir Lailas Pakalniņas dokumentālā filma "Karote". Šogad īpatnība ir tāda, ka portālā būs atrodami arī īpašie notikumi. Viens no tiem ir diskusijas par vides tēmām, un otrs būs iespēja izkustēties seansa starplaikos – palēkāt, pavingrot un padejot – kopā ar Latvijas kino aktieriem," sacīja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Vakara noslēgums ir filma "Dzīvīte", kas stāsta par Krišjāņa Barona mūžu. "Mēs rādām filmas atjaunoto versiju. Filmas atjaunošanu pats savām rociņām ir izdarījis filmas operators Valdis Eglītis," pastāstīja Kristīne Matīsa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti