Beverlihilsā pasniegti «Zelta globusi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika 75.ikgadējā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonija, un galveno apbalvojumu kā gada labākā kinofilma drāma saņēma režisora Mārtina Makdonaha darbs "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

"Zelta globusu" kategorijā "Labākā komēdija vai mūzikls" saņēma režisores Grētas Gervigas lente "Lady Bird", bet labākā režisora godalgu ieguva filmas "The Shape of Water" režisors Giljermo del Toro.

Kinofilmu drāmu konkurencē labākā aktiera "Zelta globusu" par veikumu filmā "Darkest Hour" saņēma Gerijs Oldmens, bet Frensisa Makdormanda saņēma labākās aktrises godalgu par veikumu lentē "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Džeimss Franko ieguvis "Zelta globusu" kategorijā "Labākais aktieris mūziklā vai komēdijā" par lomu biogrāfiskajā filmā "The Disaster Artist", kurā viņš atveidoja ārkārtīgi kritizētās filmas "The Room" režisoru Tomiju Vizo.

Sērša Runena tika godalgota kā labākā aktrise komēdijā vai mūziklā par lomu filmā "Lady Bird".

Kategorijā "Labākais otrā plāna aktieris" uzvarējis Sems Rokvels par lomu filmā "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Kategorijā "Labākā otrā plāna aktrise" uzvarēja Elisona Dženija par lomu biogrāfiskajā sporta drāmā "I, Tonya".

"Zelta globusu" kategorijā "Labākā filma svešvalodā" ieguva Vācijas un Francijas kopražojums "In The Fade".

Apbalvošanas ceremoniju vadīja amerikāņu komiķis Sets Maierss, kurš tās sākumā aizskāra izklaides industriju satricinājušo seksuālās uzmākšanās skandālu.

"Ir 2018.gads, un marihuāna beidzot ir atļauta, bet seksuālā uzmākšanās beidzot nav. Šis būs labs gads," viņš paziņoja ceremonijas atklāšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti