Berlīnes kinofestivālā Zelta lāci iegūst Ķīnas režisora filma «Bai Ri Yan Huo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

64.starptautiskā Berlīnes kinofestivāla (Berlināles) balvu pasniegšanas ceremonijā sestdienas vakarā galveno balvu Zelta lāci kā labākā filma ieguva Ķīnas režisora Diao Jiņaņa klasiskā "film noir" stilā veidotais kriminālstāsts par bijušo policistu, kas izmeklē šaušalīgas slepkavības "Bai Ri Yan Huo" ("Melna ogle, plāns ledus").

Par bijušā policista lomu "Bai Ri Yan Huo" Sudraba lāci labākā aktiera kategorijā ieguva Ķīnas aktieris Liao Faņs.

Sudraba lāci labākās aktrises kategorijā saņēma Japānas aktrise Haru Kuroki par diskrētās mājkalpotājas lomu Jodzi Jamadas filmā par kara laika Tokiju "Chiisai Ouchi " ("Mazais nams").

Savukārt Sudraba lāci kā labākais režisors saņēma ASV režisors Ričards Linklaters par savu kinodarbu "Boyhood" ("Zēna gadi").

Balvu sadalījumu tika paziņots 11 dienas ilgušās Berlināles noslēgumā. Balvu sadalījumu noteica žūrija. To vadīja ASV producents un scenārists Džeimss Šamuss, kas tādas filmas kā producējis filmas "Brokeback Mountain" ("Kuprainais kalns"), "Lost in Translation" ("Pazudis tulkojumā") un "The Pianist" ("Pianists".)

Festivāls tika atklāts 6.februārī ar Vesa Andersona vēsturiskās kinolentes "The Grand Budapest Hotel" ("Viesnīca "Diženā Budapešta""), kurā galveno lomu atveido Ralfs Fainss, pasaules pirmizrādi. Filma saņēma lielo žūrijas balvu.

Pērn Berlīnes kinofestivālā par labāko filmu tika atzīta Rumānijas režisora Kelina Petera Necera drāma "Poziţia copilului" ("Bērna poza") par rumāņu jaunbagātnieku klases ģimenes dēlu, kas ar automašīnu nāvējoši notriec bērnu no nabadzīgas ģimenes.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti