Berlīnes kinofestivālā turpmāk pasniegs dzimumneitrālas balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskā Berlīnes kinofestivāla rīkotāji nolēmuši likvidēt atsevišķas labākā aktiera un aktrises nominācijas. Sudraba lāča balvas turpmāk saņems tikai viens labākais galvenās un viens otrā plāna lomas atveidotājs, nešķirojot nominācijas pēc dzimumiem.

Berlīnes kinofestivāla rīkotāji informēja, ka lēmums palīdzēs veicināt dzimumu līdztiesību kino industrijā. Tas arī skaidri parāda labāku izpratni par šo mūsdienu sabiedrībā aktuālo problēmu.

Pasākuma rīkotāji arī solīja, ka nākamais festivāls, neraugoties uz koronavīrusa pandēmiju, notiks plānotajā laikā – no nākamā gada 11. līdz 21. februārim. Kinoseansus un svinīgos pasākumus interesenti varēs vērot klātienē, bet tiks ievēroti visi iespējamie profilakses un drošības pasākumi.

Berlīnes kinofestivāls, kas plānots no nākamā gada 11. līdz 21. februārim, ir viens no nozīmīgākajiem filmu festivāliem pasaulē līdzās Kannu un Venēcijas festivāliem. To ik gadu apmeklē vidēji 300 tūkstoši skatītāju, programmā tiek iekļautas apmēram 400 filmas, bet Eiropas filmu tirgū satiekas gandrīz tūkstoš kinoprofesionāļu no visas pasaules. Šī gada sākumā, vēl pirms pandēmijas, Berlīnē tika aizvadīts jubilejas, 70. festivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti