Panorāma

Kuleba: Brīdis pirms Putina pēcteča būs mūsu iespēja

Panorāma

Panorāma

Berlīnes kinofestivālā – "Meitene dzinējsuns"

Berlīnes kinofestivālā pirmizrādi piedzīvojusi animācijas filma «Meitene dzinējsuns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Berlīnes kinofestivālā pirmizrādi piedzīvojusi Eiropas animatoru kopražojuma filma “Meitene dzinējsuns”, kuras lielākā daļa tapusi Rīgā. Šī ir septītā “Rijas” filma, kas nominēta Berlināles konkursa programmai. 

Filmas galvenā varone ir Mērija. Viņa ļoti mīl savu vecmāmiņu un abas mīl gatavot ēdienu. Mērija sapņo kļūt par šefpavāri. Taču pamazām tuvojas vecmāmiņas mūža nogale... Un tad kāda mistiska sieviete aizved visas ģimenes sievietes ceļojumā, kas viņām palīdz labāk saprast dzimtas vēsturi un vienai otru

Filma tapusi pēc īru rakstnieka Rodija Doila noveles. Tās režisors Endzo d’Alo ir viens no atzītākajiem Eiropā. 

"Tas stāsts vairāk piemērots Berlīnes festivālam nekā Kannām, bet Endzo filmas visas ir bijušas Venēcijas festivālos konkursā. Režisosr ir pasaulslavens, vismaz animācijas nozarē, līdz ar to bija pārliecība, ka viens no lielajiem festivāliem būs," skaidro filmas producents Vilnis Kalnaellis.

Mūsu mākslinieki radījuši gan košās Īrijas ainavas, gan iedzīvinājuši tēlus. Māksliniece Laura Blūma stāsta, ka aiz katras filmas sekundes ir dienām ilgs darbs. Piemēram, jūras viļņus pie krasta klintīm divi cilvēki zīmēja divus mēnešus.

"Projekts bija grūts, apguvām jaunu programmu, likās, šo neuztaisīsim," atzīst māksliniece.

"Tā ir klasiskā animācija - mūsu stiprā puse, kurā mums ir liela pieredze, līdz ar to mēs varējām veiksmīgi iekļauties starptautiskajā komandā," papildina Kalnaellis.

Šī ir septītā reize, kad "Rijas" filma nominēta konkursam tieši Berlīnes kinofestivālā.

"Berlīne ir ļoti labs tramplīns, lai tā filma būtu pamanīta, lai filma ceļotu ne tikai teritorijās, kur tā veidota, bet arī citās valstīs," norāda filmas producents.

Filma ir septiņu valstu kopdarbs, tās veidošanu finansiāli atbalstīja Nacionālais kino centrs. Pie mums “Meitene Dzinējsuns" būs skatāma gada otrajā pusē. Pagaidām Mērija runā angļu valodā, filma vēl jāieskaņo latviski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti