Berlināles filmu tirgū par «Dvēseļu puteni» interese Korejai, ASV, Vācijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Paralēli filmu izrādīšanai un konkursiem Berlināles laikā notiek arī Eiropas filmu tirgus, kurā ar vairākiem seansiem piedalās filma “Dvēseļu putenis”. Kino kritiķe Daira Āboliņa Latvijas Radio atklāj, ka “Dvēseļu putenis” jau pārdota Korejai, kā arī parakstīti nodomu protokoli ar vairākām citām valstīm.

Filmu tirgū aktīvi strādā Latvijas stends, kura mērķis ir popularizēt Latvijas filmas, kopražojumu potenciālu un filmēšanas iespējas Latvijā kinoprofesionāļiem no visas pasaules.

Berlināles filmu tirgū par "Dvēseļu puteni” interese Korejai, ASV, Vācijai
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

Kino kritiķe Daira Āboliņa Latvijas Radio pastāstīja, ka 24. februāris bijusi “Dvēseļu puteņa” diena – aizvadīta oficiālā pieņemšana par godu filmas seansiem Berlīnes kinofestivāla tirgū, uz kuru ieradās ar vēstniecību pārstāvji. Viņa atklāja Latvijas kino nozarei labas vēstis:

“Šobrīd filma jau ir pārdota Korejai. Un šobrīd par filmu nodomu protokoli ir parakstīti ar ASV, ar Vāciju un vēl vairākām valstīm.”

Āboliņa apsveica filmas radošo komandu un izteica cerību, ka sāksies “Dvēseļu puteņa” starptautiskā izplatīšana.

“Katrā gadījumā filmai ir piesaistīts starptautiskais pārdošanas aģents, un cerams, ka filma, arī pateicoties [operatora] Valda Celmiņa panākumiem pasaulē un nominācijai par labāko operatora darbu, šobrīd izraisa interesi,” stāstīja Āboliņa.

Atzīmējot citus festivāla notikumus, Āboliņa pastāstīja, ka 24. februārī notikusi četru stundu gara seriāla par Hilariju Klintoni demonstrācija, uz kuru Klintone pati arī bija ieradusies un pēc seansa piedalījās jautājumu un atbilžu sesijā.

Berlīnes kinofestivāls, kas šogad svin savu 70. jubileju, jau ir pavadījis lielāko daļu savas programmas. To ir redzējusi gan žūrija, gan mediji, gan publika. Festivālā kopumā tiks demonstrētas 340 filmas, bet par festivāla galvenajām balvām – Zelta un Sudraba lāčiem – sacentīsies 18 filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti