BBC pārraidē modelē Krievijas uzbrukumu Latvijai un kodolieroču izmantošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lielbritānijas raidsabiedrības BBC jaunā pārraidē tiks modelēts Krievijas uzbrukums Latvijai un kodolieroču izmantošana Baltijas valstīs. Tas viss izklaides labad.

Britu izdevums "Daily Mail" ziņo, ka pārraidē, ko sauc "World War Three: Inside The War Room", tiks atveidots militārs konflikts, kura ietvaros Krievija iebrūk Latvijā.

Latvijas sabiedrotie NATO, precīzāk, tieši saujiņa izbijušu britu amatpersonu, nespēj vienoties par to, kā pildīt NATO 5.pantā noteikto, ka uzbrukums vienai alianses valstij ir uzskatāms par uzbrukumu visām.

"Šajā raidījumā, kuru izstrādājuši militārās stratēģijas eksperti, tiek izspēlēts Krievijas uzbrukums Latvijai ar mērķi atbalstīt prokremliskus separātistus, kas ieņēmuši 20 pilsētas robežas tuvumā," ziņo "Daily Mail".

Savukārt BBC vietnē ar pārraides aprakstu lasāms sekojošais: "Bijušās vecākās britu militārās un diplomātiskās amatpersonas komandcentrā veic potenciāla Austrumeiropas "karstā kara" simulāciju, kurā notiek arī pats neiedomājamākais - konfrontācija ar kodolieročiem."

Kādā šīs pārraides publicitātes foto ir redzami Kremlim simpatizējoši dumpinieki ar Latgales "separātistu" karogu. Šāda karoga lietošana varētu nebūt īsti apsveicama, turklāt ticams, ka tā būs arī apvainojoša Latgales iedzīvotājiem.

Vēl pagājušgad Latgales karoga lietošana sociālajos medijos vainagojās ar Drošības policijas izmeklēšanu.

BBC gan nav pirmais ārzemju medijs, kas pieņem, ka Krievija varētu bez īpašas piepūles pārņemt Latgali. Paši latgalieši sarunās ar LSM teicās domājam pavisam ko citu.

"Daily Mail" rakstā nav minēts, cik latviešu šajā iedomātajā scenārijā tiek nogalināts, jo laikraksts vairāk koncentrējas uz britu vilcināšanos lietot kodolieročus par spīti tam, ka Krievija tam jau radījusi precedentu.

Pārraide tiks demonstrēta kanālā BBC2. To rādīs trešdien, 3.februārī, plkst. 23 pēc Rīgas laika (plkst. 21 pēc Lielbritānijas laika).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti