Baznīcu naktī Doma dārzā izrādīs «Short Riga» filmu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Baznīcu naktī 5. jūnijā projekts “Mans Doms” sadarbībā ar īsfilmu konkursa “Short Riga” komandu aicina uz četru īsfilmu programmu Doma dārzā. Apmeklētāju pulcēties tiek gaidīta no plkst. 21.15. Filmu programmu veido dažādās intonācijās pausti stāsti par ticību, cerību, mīlestību un pašu dzīvi.

Programmā iekļauta Džakomo Abrucēzes pērn tapusī spēlfilma - stāsts par kādu Vidusjūras ciematu, kura iedzīvotāji pulcējas jūras krastā, lai sagaidītu izgaismotās Stella Maris skulptūras ierašanos. Tāpat būs skatāma Alesandro Palacī īsfilma “Benzīntankā” (2015). Filmā īslaicīgu patvērumu Itālijā atraduši bēgļi no Āfrikas ļaujas sapņiem par citādāku dzīvi. Tā ir spēlfilma, taču lomu atveidotāji nav vis aktieri, bet dzīvi trimdā patiešām piedzīvojuši cilvēki. Savukārt, Vācijas un Horvātijas spēlfilma “Cālis” (2014), kura nule saņēmusi Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā labākā īsfilma, stāsta par bērnību. Un karu.

Mākslinieka Pablo Lobato darbs “Corda” (2014) ir viena no emocionāli iespaidīgākajiem programmas atradumiem, tas ir dokumentāls mākslas darbs, kas ar attēla un skaņas palīdzību ļauj skatītājam iejusties neierastā, intensīvā un iracionālā procesā, ko katru gadu piedzīvo tūkstošiem brazīlijas katoļticīgo.

“Short Riga” kuratore Anna Veilande-Kustikova izraudzījusies filmas par dažādām tēmām, taču tās vieno cilvēcība.

“Šīs filmas nekritizē mūsu reliģisko izvēli, tajās neatradīsiet norādījumus, kā dzīvot labāk, kādām vajadzētu vai nevajadzētu būt kristīgajām vērtībām. Man patīk domāt, ka šīs filmas Doma dārza gaisnotnē vienkārši radīs vietu kā mākslas baudījumam, tā pārdomām. Vietu gan telpā, gan mūsos pašos," saka Veilande-Kustikova.

Doma baznīcas draudze apmeklētājus Baznīcu nakts ekskursijām uzņems jau no plkst. 18. Savukārt tie, kas ieradīsies uz kino seansu vakarā Doma dārzā, droši var ņemt līdzi pledus un siltu tēju termosos ērtākai un siltākai kino baudīšanai, norāda pasākuma rīkotāji.

Oktobrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros gaidāmais “Short Riga” pirmo reizi rīko veselus trīs konkursus – starptautiskā īsfilma, Baltijas studentu īsfilma, kā arī – Baltijas mūzikas videoklips. Konkursa laurētu filmas tiks izrādītas “Short Riga” veidotajās programmās Riga IFF laikā no 15. - 25. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti