Baza Lurmena interpretācija par Romeo un Džuljetu - vienīgajā seansā Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kinoteātris “Splendid Palace” un kinoprojekts “Kino Kults” 20. jūnijā aicina nosvinēt “Splendid Palace” 95. jubilejas sezonas noslēgumu “Vasaras nakts ar Šekspīru”. Lielajā zālē plkst. 19 skatītājus gaidīs visslavenākā Šekspīra traģēdija visneparastākajā veidolā – 1996. gadā tapusī Baza Lurmena filma “Romeo + Juliet”, informē kinoprojekta "Kino Kults" pārstāvji. 

Filmā ir saglabāti Viljama Šekspīra nemirstīgie teksti, taču darbība ir pārcelta no 16. gadsimta Veronas pilsētas Itālijā uz 20. gadsimta 90. gadu Veronas pludmali ASV. Šeit savā starpā karo bandas, zobenus ir nomainījuši šaujamieroči, bet emocijām vēl augstāku vilni liek sist skaņu celiņš, kurā dzirdamas tādas grupas kā “Garbage”, “Radiohead” un “The Cardigans”. Bet galvenajās lomās – 90. gadu (un ne tikai) siržu lauzēji Leonardo di Kaprio un Klēra Deinsa.

Emocijas, noskaņas un pārsteigumi gaidīs gan uz ekrāna, gan īpašajā pasākumā kinoteātra pagalmā, kurš uz vienu vakaru pārvērtīsies par Veronas dārzu. Skanēs mūzika, būs viduslaiku tērpi un pat Šekspīra laikmeta dejas.

Filmas treileris:

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti