Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam atlasīti 25 projekti no 16 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atlasīti filmu projekti dalībai Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā (Baltic Sea Docs), kas šogad notiks no 2. līdz 10. septembrim, informē organizatori. Forums ir nozīmīgākais dokumentālajām filmām veltītais projektu tirgus Baltijas valstīs, kas ik gadu Rīgā pulcē vairāk nekā 100 profesionāļu, bet skatītājiem Latvijā piedāvā iepazīties ar ievērojamām pēdējo gadu filmām. Pasākumu organizē Nacionālais Kino centrs, un tas norisināsies jau 21. reizi.

Šogad forumam atlasīti 25 filmu projekti, kas pārstāv 16 valstis – Baltijas valstis, Ukrainu, Baltkrieviju, Gruziju, Vāciju, Ungāriju, Beļģiju, Poliju, Dāniju, Krieviju, Franciju, Zviedriju, Čehiju un Slovākiju. Dalība projektu tirgū profesionāļiem palīdz piesaistīt līdzfinansējumu filmu producēšanai, kā arī nodrošināt pabeigto filmu demonstrēšanu starptautiskajai auditorijai. Pirms projektu tirgus foruma dalībnieki piedalās īpašos sagatavošanas kursos, ko vada starptautiski atzīti dokumentālā kino eksperti un pieredzējuši producenti.

Pasākums filmu profesionāļiem un projektu tirgus šogad norisināsies no 6. līdz 10. septembrim.     

Ik gadu filmu projektus vērtē 14 – 16 starptautisku televīzijas kanālu pārstāvji un filmu izplatītāji. Ekspertu vērtējumam Rīgā tiks piedāvātas topošās filmas par neticami daudzveidīgo Padomju Savienības autobusu pieturu arhitektūru; par jauniem skolotājiem Krievijā, kas pēc studijām dodas strādāt uz mazpilsētu skolām; stāsti par kolorīta gruzīnu vīra Gorana dzīvi un draudzību Tbilisi, par Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas lietuviešu mēru un viņa māti, dzīvi aiz polārā loka bērnu acīm u.c. tēmām.

Forumā piedalīsies arī četri Latvijas filmu projekti

– režisora Ivara Zviedra topošā filma par cilvēku kontrabandistu Latvijas-Krievijas pierobežā; Armanda Zača un Lienes Lindes veidots četru sieviešu intīms portrets viņu grūtniecības laikā; Ivo Brieža stāsts par Padomju TV programmas Teletilts kādreizējiem dalībniekiem, kuri satiekas, lai pārrunātu, kas mainījies viņu dzīvēs, kā arī Čehijas un Slovākijas filma ar Latvijas kopražotāju "Baltic Pine Films" dalību, kurā aplūkoti Čehoslovākijas “draudzīgās” pārņemšanas dalībnieku-karavīru dzīvesstāsti.

Skatītājiem Rīgā un reģionu pilsētās – Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Cēsīs un Valmierā – foruma ietvaros no 2. līdz 10. septembrim tiks izrādīta starptautiskos festivālos atzinību guvušu filmu programma. Notiks arī diskusijas ar filmu pārstāvjiem. Plašāka informācija par filmu programmu un seansiem tiks paziņota augusta sākumā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums top sadarbībā ar starptautisko organizāciju "European Documentary Network", to atbalsta Radošā Eiropa Media programma, LR Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti