Baltijas fotogrāfi vadīs meistarklases Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Turpinot pērn aizsākto komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu, februārī un martā starptautiski atzītu nozares profesionāļu vadībā interesenti varēs gūt plašāku ieskatu arhitektūras, bērnu un modes fotogrāfijā, kā arī vairāk uzzināt par sadarbību ar žurnāliem, medijus informē fotogrāfijas izglītības platformas ISSP pārstāvji.

Meistarklases notiek sestdienās, tuvākā – jau 8. februārī.

8. februārī Rīgā viesosies viens no pieprasītākajiem Igaunijas jaunās paaudzes arhitektūras fotogrāfiem Tonu Tunnels, lai stāstītu par savu pieredzi, fotografējot dažādas celtnes un arhitektoniskas struktūras. 2013. gada “ArtPrint” jaunā mākslinieka titula saņēmējs, kurš piedalījies arī vairākās izstādēs, ikdienā strādā ar Baltijas un starptautiskiem klientiem – arhitektūras birojiem, nekustamo īpašu attīstītājiem un medijiem. Tunnels iemūžinājis 2019. gada Tallinas arhitektūras biennāli un citus vērienīgus notikumus, kas atspoguļojušies publikācijās pasaules mēroga būvmākslas medijos.

Meistarklasē fotogrāfs dalīsies savā pieredzē, aplūkojot šī specifiskā fotogrāfijas lauka tehniskās un radošās nianses,

kā arī kopā ar dalībniekiem dosies fotografēt Rīgas arhitektūru, pārrunājot dažādus praktiskus paņēmienus un veidus, kādos uzlūkot arhitektūru.

15. februārī meistarklasi vadīs fotogrāfe Katrīna Tanga, kuru Tallinas tūrisma informācijas centrs pērn iekļāvis starp Igaunijas veiksmīgākajām sievietēm līdzās pazīstamām sportistēm, rakstniecēm un politiķēm. Meistarklases dalībniekiem būs iespēja ne tikai iedvesmoties bērnu un modes fotosesijām privātām vai profesionālām vajadzībām, bet arī uzzināt, kā Tangai izdevies izveidot veiksmīgu karjeru, iegūt aģentūras pārstāvniecību un sadarboties ar globāliem modes zīmoliem un medijiem. Viņa strādājusi virknē modes metropoļu, tostarp Parīzē, Ņujorkā un Londonā ar tādiem pasūtītājiem kā “Gucci”, “Oeuf”, “Clarks”, “Harrods” un citiem.

Arī Tanga kopā ar meistarklases dalībniekiem darbosies praktiski, īstenojot kopīgu fotosesiju Berga Bazārā.

29. februārī zināšanās un prasmēs dalīsies pašmāju fotogrāfe Aiga Rēdmane, stāstot par savu pieredzi, sadarbojoties ar žurnālu redakcijām, kā arī personīgā vizuālā rokraksta veidošanu. Šī bijusi līdz šim pieprasītākā meistarklase, un vietas šobrīd ir pilnas.

Savukārt šī cikla noslēdzošā komerciālās fotogrāfijas meistarklase 14. martā veltīta modes pasaulei, ko pārzina lielākoties Krievijas tirgū strādājošais Jegors Zaika.

Dienas pirmajā pusē Zaika sniegs ieskatu savā darbā un modes industrijas aizkulisēs, bet meistarklases otrajā daļā dalībniekiem būs iespēja parādīt savus darbus, saņemt individuālu izvērtējumu un ieteikumus attīstībai.

Komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu piedāvā biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 12 gadu starptautisku pieredzi. ISSP Skola piedāvā dažādas izglītības programmas mūsdienu fotogrāfijā.

Meistarklases notiks sestdienās Rīgas centrā, Berga Bazārā, ISSP Galerijas telpās.

Papildu informācija par meistarklasēm un pieteikšanos pieejama ISSP mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti