Baltijas ceļa rekonstrukcija Cēsu apkaimē pulcē vairākus simtus cilvēku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atmodas laikā notikušā Baltijas ceļa rekonstrukcija topošās filmas "Paradīze 89" vajadzībām pulcējusi vairākus simtus cilvēkus, ziņo Latvijas Radio korespondente Māra Rozenberga.

Baltijas ceļa rekonstrukcijas pasākumā Cēsu apkaimē valda svētku noskaņa – līdzīga tai, kas piedzīvota 1989.gada augustā notikušajā Baltijas ceļā.

Cilvēki uz šī Atmodas laika notikuma rekonstruēšanu sabraukuši arī ar tā laika braucamajiem – žiguļiem. Viens no Latvijas Radio sastaptajiem Baltijas ceļa dalībniekiem uz pasākuma rekonstrukciju atbraucis ar to pašu žiguli, ar kuru viņš devās uz Baltijas ceļu 1989.gada augustā.

Māra Rozenberga par Baltijas ceļa rekonstrukciju filmai "Paradīze 89"
00:00 / 02:38
Lejuplādēt

Tāpat topošās filmas "Paradīze 89" masu skatu varoņi īpaši piedomājuši pie apģērba un tā detaļām, lai tas būtu kā no astoņdesmito gadu beigām.

Uz Baltijas ceļa rekonstrukciju sabraukuši dažāda vecuma ļaudis – arī jaunieši, bērni un mazbērni cilvēkiem, kas stāvēja Baltijas ceļā 1989.gadā. Jaunieši atzina, ka Baltijas ceļs ir tas Atmodas laika pasākums, ko viņi vēlētos piedzīvot.

Jau ziņots, ka Cēsu pusē sestdien, 20.augustā, filmē masu skatus ģimenes filmai „Paradīze 89”, ko veido jaunā režisore Madara Dišlere. Interesenti var piedalīties Baltijas ceļa rekonstrukcijas masu skatos.

Filma stāsta par mazas meitenes pieaugšanu Atmodas laikā, tostarp arī par viņas dalību Baltijas ceļā. Tāpēc visi interesenti, kuri vēlas piedalīties Baltijas ceļa rekonstrukcijas masu skatos, aicināti no pulksten 11 līdz 12 doties uz ceļu no Cēsīm uz Valmieru, kur posmā starp Bušu gravu un Jāņmuižu no vieniem līdz pieciem dienā notiks filmēšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti