Baltijas baleta festivālu atklāj Maijai Pļiseckai veltīta fotoizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar fotoizstādi par leģendāro baletdejotāju Maiju Pļisecku 4.aprīlī sākas 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls.

Fotoizstāde par Maiju Pļisecku 4.aprīlī tiek atklāta Rīdzenes ielas pasāžā galerijā „Centrs”.

Maija Pļisecka ir viena no 20. gadsimta izcilākajām baletdejotājām, kuras nevaldāmo enerģiju no skatuves zālē izjuta visi skatītāji. Viņas dejotājas meistarību un personības spēku atklās arī izstāde.

Izstādes kuratore, kinorežisore Laima Žurgina stāsta, ka izstādei izvēlētās fotogrāfijas viņai atgādina daudzas personīgas tikšanās un iespaidus.

"[Izstādē] pamatā ir viņa [Pļisecka] savās skatuves lomās, arī dažās kinolomās," stāsta Žurgina. Izstādē skatāma arī fotogrāfija, kurā Maija Pļisecka ir kopā ar savu vīru, komponistu Rodionu Ščedrinu.

"Viņa, protams, ir apbrīnojamas tehnikas balerīna, bet kā cilvēkam viņai bija ļoti specīgs mākslinieciskais temperaments," turpina izstādes kuratore, aicinot skatītājus apstāties un mēģināt ko uztvert no baletdejotājas netveramās būtības. "Viņa bija ļoti spēcīga personība. Spilgta arī savās reakcijās - savos priekos un arī savās dusmās viņa bija ļoti interesanta."

Jau vēstīts, ka 21.starptautiskais Baltijas baleta festivāls "No klasiskas līdz avangardam" norisināsies no 7.aprīļa līdz 4.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti