BAFTA balvu nomināciju līdere – filma «Rietumu frontē bez pārmaiņām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

19. janvārī paziņotas nominācijas Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvai 2023. gadā. Uz balvu pretendē 45 kino darbi, un ar vislielāko nomināciju skaitu – kopumā 14 – izceļas lente "All Quiet on the Western Front" ("Rietumu frontē bez pārmaiņām").

"All Quiet on the Western Front" sacentīsies par balvu "Labākās filmas" un "Labākās filmas, kas nav uzņemta angļu valodā" kategorijās. Uz balvu pretendē arī filmas režisors Edvards Bergers, savukārt filmas scenārijs konkurēs starp labākajām adaptācijām. Filma balvām izvirzīta arī par otrā plāna aktiera, operatora, montāžas režisora un mākslinieku sasniegumiem, kā arī par skaņu celiņu un vizuālajiem specefektiem.

Kā atzīmēja balvas rīkotāji, "All Quiet on the Western Front" dala rekordu par lielāko BAFTA nomināciju skaitu, ko ieguvusi filma, kas nav uzņemta angļu valodā. 14 nominācijas ieguvusi arī lente "Crouching Tiger Hidden Dragon" (2001. gads).

10 nominācijas saņēma filmas "The Banshees of Inisherin " un "Everything Everywhere All At Once", savukārt ar 9 nominācijām aiz līderēm ierindojās lente "Elvis".

Ar piecām nominācijām var lepoties arī filma "Tár", savukārt četras nominācijas saņēma darbi "Aftersun", "The Batman", "Good Luck to You", "Leo Grande", "Top Gun: Maverick" un "The Whale". Trīs nominācijas ieguva filmas "Babylon", "Empire of Light", "Guillermo del Toro’s Pinocchio", "Living" un "Triangle of Sadness". Divas nominācijas saņēma filmas "Avatar: The Way of Water"; "Decision to Leave"; "The Quiet Girl"; "Roald Dahl’s Matilda The Musical"; "She Said" un "The Woman King". Savukārt pa vienai nominācijai saņēma filmas "All That Breathes", "All The Beauty and the Bloodshed", "Amsterdam", "Argentina, 1985", "Black Panther: Wakanda Forever", "Blonde", "Blue Jean", "Brian and Charles", "Corsage", "Electric Malady", "The Fabelmans", "Fire of Love".

BAFTA balvu pasniegšanas ceremonija gaidāma svētdien, 19. februārī, Londonā. Ceremoniju vadīs aktieris Ričards Grants.

Pilns nomināciju saraksts pieejams balvas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti