Kultūras ziņas

"Sekotāju" portreti Tērbatas ielā

Kultūras ziņas

Skatlogu izstādes Rīgā

"Avārijas brigāde" dodas uz Grieķiju

«Avārijas brigāde» dodas uz Grieķiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kaut arī lielā kino ražošanā ir iestājusies ieilgusi pauze, pamazām, ievērojot ierobežojumus, darbu turpina animācijas filmu meistari. Studija “Animācijas brigāde” šonedēļ ir sākusi darbu pie jaunākās filmiņas par “Avārijas brigādi” jeb izpalīdzīgo trijotni – Sīlinku, Poteriku un Bembelātu.

“Avārijas brigādes” jaunākā sērijā Sīlinks, Poteriks un Bembelāts dosies uz Grieķiju. Tur kādam pensionāram makšķerniekam paveiksies no jūras izvilkt senu artefaktu.

Likumsakarīgi, ka daļa darbības notiks ne tikai seno grieķu tempļu ēnā, bet arī zemūdens pasaulē, kur avārijas brigāde redzēs antīko nimfu un dievu skulptūras, kā arī mūsdienu cilvēku pazaudētas lietas, piemēram, tīri labu, vēl lietojamu vannu.

Lai iemūžinātu vienu kustību, filmā nepieciešams viens kadrs. 25 kadri ir viena filmas sekunde. Dienā filma pavirzās uz priekšu par apmēram astoņām sekundēm. Ir gan bijuši rekordi, taču tie ir izņēmumi.

Filma “Grieķijas dārgumi” tradicionāli būs 10 minūšu robežās. Tas nozīmē, ka animatoriem būs jāiemūžina kā minimums 14 tūkstoši leļļu kustību. Esošajā ierobežojumu situācijā tas prasīs vairāk laika, nekā bija plānots, un filmas pirmizrāde varētu būt šī gada rudenī.

“Grieķijas dārgumi” ir “Avārijas brigādes” Eiropas piedzīvojumu sestā sērija. Pavisam Jānis Cimmermanis, Māris Putniņš un studija “Animācijas brigāde” ar šo trijotni ir radījusi vairāk nekā 30 filmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti