Atzīmējot Eizenšteina 119.dzimšanas dienu, rādīs filmu «Bruņukuģis Potjomkins»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot izcilā kino režisora Sergeja Eizenšteina 119 dzimšanas dienu, kinoteātrī „Kino Bize” Rīgā šovakar rādīs viņa leģendāro filmu „Bruņukuģis Potjomkins”.

Ievadvārdus pirms filmas teiks kino kritiķis Artūrs Zavgorodnijs. Sergeja Eizenšteina mēmā filma ilgus gadus piesaistījusi lielu uzmanību visā pasaulē. Kā raksta seansa rīkotāji, „no šīs filmas baidījās, to aizliedza un nespēja aizliegt. Filmu īsināja, graizīja pa gabaliem, taču pat izkropļotais „Bruņukuģis Potjomkins” saglabāja nepārspējamu spēku. Cilvēki to vienkārši pieprasīja.”

"Vizuālais un vēstošais pagātnes notikumu atspoguļojums, kuru Sergejs Eizenšteins demonstrē filmā "Bruņukuģis Potjomkins", tai skaitā arī viņa slavenā montāžas teorija, viegli uztveramā veidā sarunājas ar mūsdienu publiku tai saprotamā valodā. Tas ir radikāls, bez vārdiem izteikts sociāli politisks vēstījums, kurš vēl aizvien, neskatoties uz to, ka pagājuši gadu desmiti, ierindojas starp pasaules kino lielākajiem šedevriem," pauda Zavgorodnijs.

„Kino Bize” vadītājs Māris Prombergs norāda, ka Eizenšteins ir nozīmīgs arī mums, jo dzīves pirmos gadus dzīvojis Rīgā, viņa tēvs projektējis vairākus namus Rīgā. 

„Kino Bize” vadītājs Māris Prombergs norāda
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti