Kultūras ziņas

Nacionālā teātra viesizrādes Maskavā

Kultūras ziņas

Sācies pasākums "Satiec savu meistaru! 2014"

Skolēni rada filmas

Atvērta interaktīva filmu studija skolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sākot no 4. aprīļa Rīgas skolēnu pilī atvērtas filmu un multiplikācijas filmu studijas skolēniem „Film Y”.

Iejūtoties, režisoru, aktieru, operatoru un montāžas inženieru lomās savu īsfilmu tur var radīt nieka divarpus stundu laikā.

Skolēnu pils ieejas priekštelpas lieluma studijas iekārta ar filmēšanas un montāžas iespējām atvesta no Dānijas. Projekta partneri ir Dānijas filmu institūts un Latvijas Nacionālais kino centrs. Šeit skolēni, kas parasti ir kino skatītāji, var kļūt par tā darinātājiem, un nākamreiz uz kino doties ar pavisam citu skatījumu uz šo mākslu. Studijas iekārtu jau iemēģinājuši pirmie laimīgie skolēni.

„Visa darbība, kas jāfilmē, notiek mašīnā. Jāizdomā scenārijs, kas notiek mašīnā. Aptuveni divarpus studu laikā tiek izveidots filmas scenārijs, un beigās skolēni saņem savu filmu DVD formātā. Zināšanas ir apgūtas!” saka Projekta „Rīgas kino” vadītāja Marta Bite.

„Film Y” interaktīvā filmu studija ir aprīkota ar nepieciešamo tehniku filmu un animācijas veidošanai no ieceres līdz pabeigšanai. Apvienojot tehnoloģijas, fantāziju un stāsta veidošanas brīnumu, tā ikvienam atklāj maģisko kino pasauli. Filmu studijas projekts izstrādāts Dānijas Filmu institūtā ar mērķi parādīt filmu veidošanu kā aizraujošu, izglītojošu un izklaidējošu procesu.

Ceļošā filmu studija ir daļa no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumu projekta „Rīgas kino”.

Rīgas Skolēnu pilī mēneša garumā studija „Film Y” ar iepriekšēju pieteikšanos būs pieejama skolēnu grupām 12 līdz 24 dalībnieku sastāvā, dalība tajā ir bez maksas. Pieteikties interaktīvajai filmu studijai var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti