«Atom Art» prezentē Latvijas animāciju Tulūzā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 15. septembra līdz 18. septembrim Francijas pilsētā Tulūzā notiek starptautisks animācijas filmu kopproducentu un izplatītāju forums "Cartoon Forum", uz kuru dodas Latvijas animācijas studija "Atom Art", lai strādātu ar saviem projektiem un prezentētu arī Latvijas animāciju kopumā.

"Cartoon Forum" ir viena no sadaļām starptautiskajā animācijas veidotāju sadarbības platformā "Cartoon", kopš 1990. gada "Cartoon Forum" piedāvā plašas iespējas animācijas TV seriālu un TV filmu veidotājiem, ar tā palīdzību pa šiem gadiem finansiālos partnerus atradušas 594 animācijas filmiņas ar kopējo budžetu apmēram divus miljardu eiro apmērā. 2015. gadā "Cartoon Forum" norises trīs dienās filmu producenti satiks apmēram 850 potenciālos investorus no 30 pasaules valstīm.

"Cartoon Forum" ietvaros 15. septembrī notiks īpaša prezentācija, kuru kopīgiem spēkiem organizē Vācijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas "MEDIA Desk" biroji, lai veicinātu Baltijas valstu un Polijas animācijas profesionāļu starptautiskās sadarbības iespējas.

Latvijas animāciju pasaulei prezentēs studijas "Atom Art" filmu producente Sabīne Andersone. Sagatavots īss pārskats par Latvijas animācijas vēstures būtiskākajiem punktiem, šābrīža situāciju, aktīvi strādājošajām studijām un to pieredzi starptautiskā sadarbībā un festivālu apritē, prezentācijā iekļauta arī informācija par Latvijā pieejamo līdzfinansējumu ārvalstu projektiem un nodokļu atlaidēm Latvijā veiktiem filmu veidošanas darbiem.

Studija "Atom Art" iekļuvusi "Cartoon" apritē, prezentējot režisora Edmunda Jansona darbus - animācijas īsfilmu ciklu par Lupatiņiem un TV formāta (26 min) animācijas filmu "Bize un Neguļa", kas saņēmusi arī Latvijas valsts finansiālo atbalstu Nacionālā kino centra konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti